Carabao Cup: Μαντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 3-2 – Ματσάρα στο «Etihad» και εκτός η ομάδα του Κλοπ

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το Carabao Cup.

Στο πλαίσιο της φάσης των «16» της διοργάνωσης οι «μπλε» και οι «κόκκινοι» παρουσίασαν γκολ και θέαμα μπροστά στους θεατές του «Etihad», με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να κερδίσει εν τέλει με 3-2 και να αφήνει εκτός του θεσμού την ομάδα που έφτασε έως και την κατάκτηση κατά την περσινή χρονιά.

Από ένα γκολ Χάαλαντ, Μάχρεζ και Ακέ, δύο ασίστ ο Ντε Μπρόινε για τους «μπλε», Καρβάλιο και Σαλάχ τα τέρματα των «κόκκινων».

Πέρα από την τρομερή εξέλιξη, εξαιρετικός ήταν -προφανώς- και ο ρυθμός του αγώνα δύο εξαιρετικά ποιοτικών ομάδων.

Στο πρώτο 20λεπτο η Σίτι έπαιξε μονότερμα τη Λίβερπουλ, ξεκινώντας με δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες από Χάαλαντ και Πάλμερ, πριν το 1-0 του 11ου λεπτού, όταν μετά από ταχύτατη κυκλοφορία της μπάλας και σέντρα του Ντε Μπρόινε, ο Χάαλαντ σκόραρε με δύσκολο εναέριο πλασέ, προλαβαίνοντας το μαρκάρισμα του Γκόμες, κάνοντας το 1-0.

Αυτό ήταν το 24ο του γκολ σε 19 αγώνες με τη Σίτι, σκοράροντας παράλληλα στο ντεμπούτο του σκοράρει στο ντεμπούτο του σε 7η διαφορετική διοργάνωση (Νορβηγικό Κύπελλο, Champions League, Γερμανικό Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ, Αγγλικό Πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ).

Πριν περάσει ένα δεκάλεπτο όμως, στο 20′ και την πρώτη της καλή επίθεση στο ματς, η Λίβερπουλ ισοφάρισε. Ο Ματίπ ανέβηκε, βρήκε τον Μίλνερ, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Καρβάλιο με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-1. Για λίγη ώρα η Λίβερπουλ κυκλοφόρησε μπάλα, όμως για τη Σίτι ήταν και οι επόμενες φάσεις.

Στο 36′ ο Γκιντογκάν από πάσα Ντε Μπρόινε αστόχησε από κοντά, ενώ ένα λεπτό μετά ο Κέλεχερ έπιασε εξ επαφής κεφαλιά του Ακέ από νέα σέντρα του κορυφαίου του αγώνα, Κέβιν Ντε Μπρόινε. Οι ρεντς ωστόσο «απάντησαν» με δύο φάσεις προς το τέλος του πρώτου μέρους, στο 41′ και το 45+2′, με μοιραίο τον ο Νούνιες και στις δύο περιπτώσεις.

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο πια. Με το «καλησπέρα», στο 47′ η Σίτι προηγήθηκε ξανά όταν μετά από υπέροχη μπαλιά του Ρόδρι για τον Μάχρεζ και κοντρόλ-ντρίμπλα στον Ρόμπερτσον, ο Αλγερινός έγραψε με απίθανο πλασέ το 2-1.

Οι πανηγυρισμοί καλά καλά δεν είχαν τελειώσει και στο 48′ σε μια ταχύτατη αντεπίθεση, η Λίβερπουλ ισοφάρισε ξανά. Έξοχη κάθετη του Τσάμπερλεϊν για τον Νούνιες που μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Σαλάχ σε κενή εστία πέτυχε το 2-2.

Ένα ακόμη δεκάλεπτο μετά, ήρθε και το γκολ που έκρινε εν τέλει το ματς. Στη φάση του 58′ ο Πάλμερ εκτέλεσε κόρνερ με πάσα για τον Ντε Μπρόινε, αυτός έκανε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι όπου ο Ακέ έκανε κίνηση ανενόχλητος και με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 3-2.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε κάπως, όμως και πάλι οι ευκαιρίες υπήρξαν και για τους δύο. Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Νούνιες από πάσα του Κεϊτά, όμως σούταρε άουτ.

Χαμένη ήταν και για τη Σίτι η διπλή ευκαιρία του 84′ από Ντε Μπρόινε και Φόντεν και κάπως έτσι, με τους «πολίτες» να διαχειρίζονται τα τελευταία λεπτά, ήρθε η πρόκριση στους «8» με φόντο ένα ακόμη τρόπαιο για την ομάδα του Γκουαρδιόλα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα / 4-3-3): Ορτέγκα, Ακέ, Λαπόρτ, Ακάντζι (61′ Στόουνς), Λιούις, Γκιντογκάν (88′ Μπερνάρντο Σίλβα), Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Πάλμερ (73′ Γκρίλις), Μάχρεζ, Χάαλαντ (73′ Φόντεν).
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ / 4-3-3): Κέλεχερ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (38′ Φίλιπς), Μάτιπ, Γκόμεζ, Έλιοτ (57′ Χέντερσον), Μπάιτσετιτς (46′ Φαμπίνιο), Τιάγο (70′ Κεϊτά), Καρβάλιο (46′ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ, Νούνιες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ