Μπαρτζώκας: Τι είπε για την πορεία του Ολυμπιακού και τις μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Βερολίνο, όπου αύριο (29/12, 21:00) αντιμετωπίζει την Άλμπα, για την 17η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου στη Euroleague. Μετά την εκτός έδρας νίκη στη Λιόν επί της Βιλερμπάν, η ομάδα του Πειραιά αναζητά μία δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας και 9η στο σύνολο, απέναντι στην προτελευταία του βαθμολογικού πίνακα.

«Η Άλμπα είναι μία ομάδα που χρειάζεται να παίξεις καλά για να νικήσεις,» εξήγησε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.

Κάνοντας μία αποτίμηση του πρώτου γύρου, ο τεχνικός του Ολυμπιακού έδωσε απαντήσεις και σε όσους θεωρούν πως ο φιναλίστ της Euroleague το 2023 και το 2022 καθυστέρησε να προβεί σε προσθήκες στο έμψυχο υλικό (πρόσφατα αποκτήθηκαν οι Πετρούσεφ και Ναζ Μήτρου-Λονγκ). «Ήταν κάτι που είχαμε συναποφασίσει με τη διοίκηση, ότι δηλαδή θα δούμε πως θα πάει η ομάδα και τι χρειάζεται, έτσι ώστε να ενισχυθούμε, όταν θα έπρεπε. Και νομίζω ότι το έχουμε κάνει σε καλό επίπεδο, σε καλό βαθμό. Θέλουμε να κάνουμε έναν καλύτερο δεύτερο γύρο από τον πρώτο. Πρέπει, όμως ν’ αναγνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες. Η Euroleague κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι ομάδες παίζουν όλο και καλύτερα. Δεν είναι εύκολο τίποτα,» υπογράμμισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την πόλη όπου θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ του 2024:

«Να συγκεντρωθούμε στις απαιτήσεις αυτού του συγκεκριμένου παιχνιδιού, οι οποίες είναι παρόμοιες με αυτού που προηγήθηκε με τη Βιλερμπάν. Είναι δηλαδή ένα παιχνίδι που αν ηττηθείς είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά την ίδια ώρα το να κερδίσεις χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και καλή εμφάνιση. Αποδείχτηκε και την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Άλμπα μπορεί να νικήσει. Τώρα έχουν γυρίσει και οι τραυματίες της, παίζει ο Ματ Τόμας, παίζει ο Στέρλινγκ Μπράουν. Η Άλμπα είναι μία ομάδα που χρειάζεται να παίξεις καλά για να νικήσεις,» τόνισε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Η Ευρωλίγκα είναι μία διοργάνωση που κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει κανέναν ή ν’ αφήσει κανέναν παίκτη. Είναι το πρωτάθλημα που συγκεντρώνει τα φώτα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι πάντες θέλουν να παίξουν καλά. Θα σας θυμίσω πως και πέρυσι συνέβαινε το ίδιο με την Άλμπα, αλλά έκανε στο τέλος της χρονιάς πολύ σημαντικές νίκες. Πρέπει να έχουμε σεβασμό. Στον προπονητή, στον τρόπο που παίζουν. Είναι πρωταθλητές, τα τελευταία χρόνια παίζουν αυτό το στιλ μπάσκετ με αυτόν τον προπονητή. Είναι πρώτη σε κλεψίματα και επομένως πρέπει να προστατέψουμε την μπάλα, να μην τους δώσουμε κατοχές που θα τους δώσουν πόντους στο tranzition. Και στην τελική ανάλυση να κάνουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε σοβαροί, να παίξουμε όπως πρέπει να παίξουμε σε ένα ματς απαιτήσεων,» πρόσθεσε.

Κλήθηκε να κάνει μία αποτίμηση του πρώτου γύρου της Euroleague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα ν’ απαντά: «Ακόμη και πέρυσι που τερματίσαμε πρώτοι στην κανονική περίοδο, στον πρώτο γύρο είχαμε 11-7. Θέλω να πω ότι όλοι χάνουν και χάνουν… συστηματικά. Ο εχθρός των πάντων είναι το καλύτερο. Πάντα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο… εννοείται αυτό. Χάσαμε τέσσερα ματς στον πόντο, στην τελευταία κατοχή και πιθανά φταίει ο δικός μας χειρισμός, εννοώ και των παικτών και των προπονητών. Επίσης, η τύχη, καμιά φορά η συγκυρία παίζει ρόλο και φυσικά η έλλειψη προετοιμασίας (σ.σ. λόγω των πολλών απουσιών των διεθνών που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο). Αυτή τη στιγμή δείχνουμε ότι είμαστε πολύ πιο γεμάτοι στο ρόστερ μας.

Ήταν, όμως κάτι που είχαμε συναποφασίσει με τη διοίκηση, ότι δηλαδή θα δούμε πως θα πάει η ομάδα και τι χρειάζεται, έτσι ώστε να ενισχυθούμε, όταν θα έπρεπε. Και νομίζω ότι το έχουμε κάνει σε καλό επίπεδο, σε καλό βαθμό. Θέλουμε να κάνουμε έναν καλύτερο δεύτερο γύρο από τον πρώτο. Πρέπει, όμως ν’ αναγνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες. Η Euroleague κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι ομάδες παίζουν όλο και καλύτερα. Δεν είναι εύκολο τίποτα».

Ρωτήθηκε για την προσαρμογή του Φιλίπ Πετρούσεβ και απάντησε: «Κάθε μέρα που περνάει είναι προς όφελός του και προς όφελός μας. Κάθε μέρα παίζει όλο και καλύτερα, αισθάνεται πιο άνετα με το σύστημά μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ