Μπαρτζώκας: «Μου αρέσουν όλα στον Ολυμπιακό, πάντα υπάρχουν πάνω-κάτω»

O Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες, όταν υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο ΣΕΦ αύριο, Πέμπτη (18/1, 21:15), για την 22η αγωνιστική της Euroleague, έχοντας χάσει όμως έναν σημαντικό παίκτη από το rotation, τον Γάλλο διεθνή σέντερ Μουσταφά Φαλ, ο οποίος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα τριών εβδομάδων.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη Media Day πριν τον αγώνα με τους Ισραηλινούς, αναφέρθηκε στην πρώτη θέση που κατέχει στα επιθετικά ριμπάουντ το σύνολο του Oντεντ Κάτας και στην επιτακτική ανάγκη να κάνει το δύο στα δύο φέτος απέναντί τους ο Ολυμπιακός.

Όταν δε ρωτήθηκε «τι δεν του αρέσει στον Ολυμπιακό», ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά εξήγησε: «Μου αρέσουν όλα στον Ολυμπιακό. Είναι ένας φανταστικός σύλλογος, μου αρέσουν οι φίλαθλοι, μου αρέσουν οι παίκτες και οι συνεργάτες μου. Μου αρέσουν όλα… είναι φοβερά. Απλώς στις ομάδες και με τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτό το επίπεδο, υπάρχουν πάνω και κάτω».

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε στη Media Day πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ:

Στην ερώτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε: «Δεν έχω μεγάλη γνώση σε τι κατάσταση ακριβώς είμαστε γιατί είχαμε το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Κολοσσό Ρόδου, όταν και παίξαμε μόνο για 20 λεπτά… συμπαθητικά και αμέσως μετά είχαμε μία προπόνηση αποκατάστασης στην ουσία, με ατομικές και βάρη. Σήμερα θα κάνουμε μία κανονική προπόνηση για να παίξουμε αύριο. Την ομάδα στην ουσία τη βλέπεις στα παιχνίδια. Στην Ισπανία κάναμε ένα κακό δεύτερο μέρος με την Μπασκόνια. Αυτό μας στοίχησε. Στη Βαρκελώνη ήταν ένα παιχνίδι που πήγε στο σουτ και το “χτυπήσαμε”, αλλά η βαθμολογική κατάσταση και οι βαθμοί είναι… αδυσώπητοι αυτή τη στιγμή. Πρέπει να παίρνεις βαθμούς γιατί είναι πολύ κρίσιμα τα παιχνίδια και με αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε το παιχνίδι με τη Μακάμπι. Αύριο πρέπει να νικήσουμε. Αναγνωρίζοντας πως η Μακάμπι είναι ένας πολύ ισχυρός διεκδικητής της οκτάδας σίγουρα και πιθανώς και του φάιναλ φορ. Οπότε είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς, τη δεδομένη χρονική στιγμή και με αυτά τα προβλήματα που έχουμε».

Ρωτήθηκε εν συνεχεία τι δεν του αρέσει στον Ολυμπιακό και απάντησε: «Μου αρέσουν όλα στον Ολυμπιακό. Είναι ένας φανταστικός σύλλογος, μου αρέσουν οι φίλαθλοι, μου αρέσουν οι παίκτες και οι συνεργάτες μου. Μου αρέσουν όλα… είναι φοβερά. Απλώς στις ομάδες και με τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτό το επίπεδο, υπάρχουν πάνω και κάτω. Ο μόνος τρόπος για να τα ξεπεράσεις είναι να συνεχίσεις να δουλεύεις, να πιστεύεις στις ιδέες σου. Και όλοι μαζί να είμαστε ευσυνείδητοι, να είμαστε φιλότιμοι, να είμαστε φιλόδοξοι και να θέλουμε να δουλεύουμε συνέχεια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αυτό κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, έχουμε καλούς παίκτες. Καμιά φορά χρειάζεσαι και λίγο την τύχη. Ο τραυματισμός του Φαλ, ο οποίος πρέπει να σας πω πως ήταν τραυματίας και στα δύο παιχνίδια στην Ισπανία… ήταν τραυματίας από τον αγώνα με τη Μονακό. Και ξέρετε πόσο σημαντικός είναι για εμάς. Γι’ αυτό έχουμε πάρει και άλλους παίκτες για ν’ αναπληρώσουμε το κενό και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μακάμπι; «Η Μακάμπι είναι Νο 1 ομάδα στο επιθετικό ριμπάουντ στη Euroleague. Με πάρα πολλούς Αμερικανούς παίκτες, οι οποίοι έχουν αθλητικές ικανότητες, ανοίγουν το σκορ, παίζουν καλά και έχουν τον ίδιο προπονητή πλέον για αρκετό χρονικό διάστημα. Άρα ξέρουν τον τρόπο που παίζουν. Περνούν κι αυτοί δυσκολίες με βάση του τι συμβαίνει στη χώρα τους και που προπονούνται και που παίζουν. Όμως έχουν πολύ ταλέντο ως ομάδα. Η βαθμολογική θέση τους το δείχνει. Εμείς κερδίσαμε στον πρώτο γύρο έχοντας ένα πλάνο στο Βελιγράδι και πρέπει να μείνουμε πιστοί σε αυτό το πλάνο και αύριο».

O διεθνής γκαρντ της ομάδας του Πειραιά, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, δήλωσε στη Media Day πριν τον αγώνα με τους Ισραηλινούς:

Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μακάμπι; «Η Μακάμπι είναι μια σκληρή ομάδα. Έχει ταλέντο, έχει θέσεις και σκληράδα. Πρέπει ν’ αξιοποιήσουμε τον παράγοντα έδρα. Να βγάλουμε αντίδραση μετά από δύο ήττες και να δείξουμε χαρακτήρα και πιστεύω ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να νικήσουμε,» απάντησε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ρωτήθηκε αν θα προσπαθήσει να πετύχει τη νίκη με μεγάλη εμφάνιση και εμφατικό τρόπο ο Ολυμπιακός με τον Λαρεντζάκη να εξηγεί: «Η νίκη είναι νίκη. Είτε έρθει με μισό πόντο είτε με 20 πόντους. Εννοείται πως μετρούν οι νίκες. Θέλουμε να ξεκινήσουμε τα κερδοφόρα αποτελέσματα και πιστεύω να τα καταφέρουμε».

Υπάρχει αυτοπεποίθηση; Έχει κλονιστεί μετά τις δύο ήττες στην Ισπανία; «Εννοείται πως υπάρχει αυτοπεποίθηση. Πάντα υπάρχει αυτοπεποίθηση. Δεν μπορούμε να νικάμε σε όλα τα ματς. Το αυριανό είναι μια ευκαρία να κάνουμε νέα αρχή νικών, ένα καλό ξεκίνημα,» επισήμανε ο Λαρεντζάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ