Μπαρτσελόνα: “Καθάρισε” ο Μέσι στο ντεμπούτο του Σετιέν – ΒΙΝΤΕΟ

Η Μπαρτσελόνα θύμισε σε κατοχή ημέρες Πεπ Γκουαρντιόλα, όμως χρειάστηκε ένα μαγικό γκολ του Λιονέλ Μέσι για να κάμψει την αντίσταση της γενναίας Γρανάδα με 1-0 εντός έδρας.

Στην πρεμιέρα του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο Κίκε Σετιέν έβαλε την “σφραγίδα” του παρ’ότι αυτό δεν αποτυπώνεται στο «φτωχό» 1-0 επί της Γρανάδα. Καταρχάς ήταν ο νέος τακτικός σχεδιασμός. Ο Σετιέν επέλεξε το 3-1-4-2, έπαιξε με τριάδα πίσω, τον Τζόρντι Άλμπα περισσότερο ως εξτρέμ τους Μέσι – Γκριεζμάν ως δίδυμο μπροστά, αλλά με μεγάλη ελευθερία κινήσεων,

Κατά δεύτερον ήταν η επιστροφή στις ρίζες. Στο πρώτο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα άλλαξε 508 πάσες και είχε 82% κατοχή, νούμερα που είχε να εμφανίσει από το 2014 και ένα παιχνίδι ξανά απέναντι στην Γρανάδα. Οι “μπλαουγκράνα” τελείωσαν την αναμέτρηση με 921 σωστές πάσες (έναντι 130), προστάτευσαν πολύ καλά την μπάλα, άλλα έδειξαν ότι θέλουν κι άλλη δουλειά, μέχρι να μετουσιώσουν αυτή την κυριαρχία και σε περισσότερη ουσία.

Σχεδόν όλες οι φάσεις της Μπαρτσελόνα είχαν ως αποδέκτη τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ήταν άστοχος στην πρώτη ώρα παιχνιδιού, με την Γρανάδα να αμύνεται γενναία. Μάλιστα θα μπορούσαν να παγώσουν το «Καμπ Νου» στο 67ο λεπτό, όμως το συρτό σουτ του Ετεκί σταμάτησε στην ρίζα της δοκού, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χερμάν πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια με δεύτερη κάρτα για φάουλ στον Μέσι.

Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 76ο λεπτό σε μία φάση που κρύφτηκε η μπάλα. Ο Ρίκι Πους έκλεψε την μπάλα ψηλά, το τρίγωνο Μέσι, Γκριεζμάν, Βιδάλ έκρυψε την μπάλα με μία επαφή, ο Χιλιανός με τακούνι βρήκε το Μέσι και εκείνος με πλασέ άφησε όρθιο τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0, που αρκούσε στην Μπαρτσελόνα για να πιάσει ξανά κορυφή, παρέα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Άλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Βιδάλ (84′ Αρτούρ), Ράκιτιτς (71′ Πουτς), Φατί (79′ Κάρλες Πέρεθ), Μέσι, Γκριεζμάν

Γρανάδα: Ρουί Σίλβα, Σάντσεθ, Ντίαθ, Φουλκιέ, Ντουάρτε, Γκοναλόν, Αζίζ (55′ Ερέρα), Βαντίγιο (65′ Πουέρτας), Ετεκί (72′ Μαρτίνεθ), Ματσίς, Φερνάντεθ.Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ