Αποθέωση για την Ντόρτμουντ

Αποθέωση για την Ντόρτμουντ

 

Την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ – ήταν πράγματι υπερηχητική χθες το βράδυ η Ντόρτμουντ – εκθειάζει σήμερα και ο ισπανικός Τύπος.

Η Marca γράφει ότι η Μπορούσια Ντόρτμουντ “με έναν κολοσσιαίο Λεβαντόφσκι έτρεξε τη Ρεάλ σε μία καταστροφική βραδιά για τους Μαδριλένους” και ότι “οι «λευκοί» καλούνται να κάνουν μία επική ανατροπή στο Μπερναμπέου κάτι που δείχνει αδύνατο”.

Η άλλη εφημερίδα της Μαδρίτης, η As, δίνει το σύνθημα για την ανατροπή. “Επιχείρηση 3-0” είναι ο κεντρικός τίτλος και συνεχίζει λέγοντας: “Ο Λεβαντόφσκι ήταν εφιάλτης για την Ρεάλ Μαδρίτης πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Οι παίκτες του Μουρίνιο κοιμήθηκαν με την ισοφάριση του Κριστιάνο και τώρα χρειάζονται ένα ιστορικό comeback στο Μπερναμπέου”.

Από την πλευρά του ο Τύπος της Βαρκελώνης βρήκε ευκαιρία να …ασχοληθεί και με μια άλλη τεσσάρα.

“Η Μπορούσια έδωσε ένα μάθημα επιθετικού ποδοσφαίρου στην Ρεάλ Μαδρίτης” τιτλοφορεί η Sport η οποία προσθέτει ότι οι “μερένχες” δέχτηκαν χτυπήματα από το ποδόσφαιρο της Μπoρούσια Ντόρτμουντ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η elmundodeportivo η οποία κάνει λόγο για ολική πανωλεθρία της Ρεάλ. “Ολική πανωλεθρία της Ρεάλ στο Ντόρτμουντ” είναι ο τίτλος του κειμένου και συνεχίζει: “Η Μαδρίτη απέτυχε χωρίς δικαιολογία κόντρα σε μία Μπορούσια που ήταν πολύ ανώτερη. Ο Λεβαντόφσκι ήταν ο σταρ της βραδιάς πετυχαίνοτας και τα τέσσερα γκολ της γερμανικής ομάδας. Μόνο ένα θαύμα χωρίζει την Ντόρτμουντ από το τελικό του Γουέμπλεϊ”.  

Όσο για τον γερμανικό Τύπο, δεν θα μπορούσε παρά να είναι είναι αποθεωτικός.

Η Bild αναφέρει χαρακτηριστικά: “Όπως η Μπάγερν την Τρίτη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, και η Μπορούσια Ντόρτμουντ πρόσεφερε σόου απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και ο τελικός του Γουέμπλεϊ είναι τόσο κοντά. Μία τρελή Ντόρτμουντ με έναν Λεβαντόφσκι ψυχρό εκτελεστή έστησε στα σχοινιά την Ρεάλ”.

Το kicker στέκεται στον Λεβαντόφσκι ο οποίος έγραψε ιστορία. “Ο Λεβαντόφσκι έγραψε ιστορία. Τέσσερα γκολ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει πετύχει κανένας”.

Τέλος, η Sport1 δανείζεται τον τίτλο από την βραβευμένη ταινία As Good as It Gets και κάνει λογοπαίγνιο για την σπουδαία νίκη της Ντόρτμουντ. Και τονίζει: “Νέο ποδοσφαιρικό σόου από την Ντόρτμουντ με έναν Λεβαντόφσκι εξωγήινο”.

 

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ