Αλέφαντος:Το χάρηκε η ψυχή μου

Ο Αλέφαντος για την “Χρυσή Μπάλα” του Ρονάλντο

“Αποδόθηκε δικαιοσύνη με τη Χρυσή Μπάλα στον Ρονάλντο, το χάρηκε η ψυχή μου. Ο παικταράς, ο αθληταράς, έδειξε και χαρακτήρα, συγκινήθηκε, μαζί με το παιδί του, ήταν και η μάνα του. Φοβερός παικταράς.

Άλλοι κοιτάζουν τα μαλλιά του και σχολιάζανε αηδίες. Εγώ κοιτάω τον υπεραθλητή ποδοσφαιριστή. Αυτά που έκανε λόγου χάρη με την Εθνική Πορτογαλίας στη Σουηδία όπου την πήγε μόνος του στο Μουντιάλ με μια εμφάνιση εξωπραγματική, δεν μπορεί να τα κάνει άλλος σήμερα. Τον έκανε τον Ιμπραήμοβιτς να μοιάζει πολύ λίγος. Δεν είναι το χατ τρικ εκτός έδρας, είναι ότι μπορούσε να βάλει 8 γκολ! Δεν έχω ξαναδεί ποδοσφαιριστή σήμερα να κάνει δέκα τέτοιες κούρσες απανωτές, να κάνει δέκα αντεπιθέσεις φωτιά και να σκορπίζει πανικό, παίρνοντας την μπάλα πίσω από τη σέντρα και φτάνοντας κάθε φορά μπροστά από τα αντίπαλα δίχτυα.

Τα έχει όλα το παιδί αυτό, σκοράρει με το δεξί, σκοράρει με το αριστερό, σκοράρει με το κεφάλι, έχει δύναμη, έχει ταχύτητα αστραπή. Και ο Μέσι σούπερ παικταράς είναι, αλλά πήρε 4 Χρυσές Μπάλες σερί, φτάνει. 

Σε κάτι δημοσιογράφους στην Ελλάδα που μας έπρηξαν με τον Ριμπερί, θα τους πω ότι αν τους δώσουν στην ομάδα τους τον Ρονάλντο, να πουν όχι. Και να ζητήσουν τον Ριμπερί. Μα, τι σχέση έχουν οι δύο παίκτες; 

Ή ας διαλέξουν τα …μάγουλα του Μαντούρο! Τι μάγουλα ρε παιδιά είναι αυτά, τι κιλά, τι εμφάνιση ήταν αυτή που έκανε στο πρώτο του ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν θα βελτιωθεί, αλλά αυτό που είδα ήταν απογοητευτικό.

Αυτός ο Μάρτενς που έφερε ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι καλύτερος, αλλά να τον δούμε πρώτα. Αν δω καλό παίκτη, θα το πω. Ο ΠΑΟΚ πάντως κυνηγούς θέλει, όχι μόνο χαφ. Κυνηγούς που να μπορούν να κάνουν και την προσωπική ενέργεια, την ντρίμπλα, την μπούκα, όχι να περιμένουν μόνο την μπάλα να τη σπρώξουν μέσα, άλλαξε το διεθνές ποδόσφαιρο.

Βγήκε και ο Γιαννιώτας να πει ότι ένιωσε σκλάβος λόγω Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής Γιαννιώτας! Και δεν τα λέω τώρα που απέτυχε και δεν παίζει ούτε στη Β΄ Γερμανίας. Τα έλεγα και όταν ήταν στην Ελλάδα κι έγραφαν να τον φέρουν στον Ολυμπιακό. Τι να τον κάνεις, μην πέφτουμε χαμηλά…

Συγκινητικός ήταν ο Πελέ που έκλαιγε με τη Χρυσή Μπάλα διότι στα χρόνια του δεν υπήρχε αυτός ο θεσμός. Το έχω ξαναπεί ότι για εμένα που τους έχω δει όλους, ποδοσφαιριστής σαν τον Πελέ δεν ξαναέβγαλε ο πλανήτης. Πρέπει όμως η ΦΙΦΑ να δώσει μια Χρυσή Μπάλα την επόμενη φορά και στον Μαραντόνα, μην κάνει αδικίες, να τιμήσει και αυτόν.

Τον Άρη τον είδα με την Καλλονή και λυπήθηκα. Έχει καλύτερους παίκτες η Καλλονή. Καλά την έστησε την ομάδα ο Σούλης Παπαδόπουλος, όμως ο Άρης δεν είχε παίκτες. Ίσως να το παλέψει ο Άρης άμα πέσουν 2 ομάδες τελικά. Για εμένα το πιο δίκαιο είναι αυτό που γράφει ο Σινάνογλου: Αφού έχουν αδιέξοδο και η Β΄ Εθνική επιμένει να ανέβουν 3 ομάδες, η Σούπερ Λίγκα επιμένει να πέσουν 2 ομάδες, ας κάνουν το εξής: Να γίνει μπαράζ μεταξύ της τρίτης ομάδας από το τέλος στη Σούπερ Λίγκα και της τρίτης ομάδας στην κορυφή της Β΄ Εθνικής.

Έτσι θα έχει ενδιαφέρον και η Β΄ Εθνική στην οποία έχουν ξεχωρίσει 2 ομάδες, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Κέρκυρα, και θα γίνει σφαγή για την τρίτη θέση στα πλέι οφ. Θα ελπίζει η τρίτη ομάδα ότι στα μπαράζ με την τρίτη από το τέλος της Σούπερ Λίγκας, θα καταφέρει να ανεβεί. Και στη Σούπερ Λίγκα θα έχει ενδιαφέρον, αφού μόνο οι δύο τελευταίοι θα υποβιβάζονται απ’ ευθείας, ο τρίτος θα ελπίζει για το μπαράζ.

Δεν μου αρέσει Α΄ Εθνική χωρίς ΑΕΚ, χωρίς Άρη, χωρίς Λάρισα, χωρίς Ηρακλή, εξαθλιώνεται το ελληνικό πρωτάθλημα. Βέβαια θα μου πεις ποιος τους φταίει, ας πρόσεχαν, αυτοκτονήσανε και κατέστρεψαν τις ομάδες τους. Δεν είναι σωστό να αδικούνται άλλες ομάδες επειδή αυτές που αναφέρω έχουν κόσμο.

Από την άλλη όμως θυμάμαι παλιά πρωταθλήματα που γινόταν χαμός και στεναχωριέμαι. Θυμάμαι να γίνεται χαμός με μεγάλο Ολυμπιακό, μεγάλο Παναθηναϊκό, μεγάλη ΑΕΚ, ΠΑΟΚ δυνατό, Άρη δυνατό, Ηρακλή δυνατό, Λάρισα σπουδαία, ΟΦΗ πολύ καλό, εκείνα ήταν πρωταθλήματα που τα ζούσαμε. Πήγαινες στην επαρχία και δεινοπαθούσες.

Τώρα του χρόνου το πιο πιθανό είναι ολόκληρη Θεσσαλονίκη να έχει μόνο 1 ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Ποια, η δεύτερη πόλη της Ελλάδας. Η πόλη που είχε 3 ομάδες επί δεκαετίες, και πολλές φορές 4 ομάδες, ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, Καλαμαριά. Πεθαίνει η Θεσσαλονίκη, πεθαίνει η Λάρισα, πεθαίνει η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός έχει κακομοιριά, τι πρωτάθλημα είναι αυτό, κρίμα.”

Πηγή: sportdog.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ