Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός: Αυτά είναι τα κλειδιά της πρόκρισης για τον Θρύλο

Του Κυριάκου Γεωργόπουλου

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της φετινής σεζόν για τονΟλυμπιακό διεξάγεται απόψε (22.00) στο «Φίλιπς Στάντιον». Η ελληνική ομάδα καλείται να υπερασπιστεί το 4-2 με το οποίο υπέταξε την Αϊντχόφεν πριν από μια εβδομάδα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους «16» του Europa League. Οι Πειραιώτες θέλουν να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση και ξέρουν πολύ καλά τη σημασία του αποψινού ματς.

Τα “θέλω” του Μαρτίνς

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σίγουρα το προβάδισμα, αλλά όλοι με πρώτο τον Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Ολλανδοί είναι πολύ επικίνδυνοι και πώς θα τα δώσουν όλα για να φτάσουν στην ανατροπή. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί το «τρελό» ημίχρονο της πρώτης αναμέτρησης, όπου το σκορ ήταν 3-2 υπέρ του Ολυμπιακού. Επιθυμεί σαφώς να κυλήσει το ματς με τον πιο χαμηλό ρυθμό του δευτέρου ημιχρόνου, με την ομάδα του να έχει κοντά τις γραμμές της, να ελέγχει το τέμπο και να μην επιτρέπει στην Αϊντχόφεν να κάνει το παιχνίδι της.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα πρέπει να έχουν υπομονή, αυτοσυγκέντρωση και να αποφύγουν τα ατομικά λάθη, που δεν συγχωρούνται σε αυτό το επίπεδο. Όπλο των Πειραιωτών αποτελεί και η εμπειρία τους από ευρωπαϊκούς αγώνες, σε αντίθεση με το νεανικό ρόστερ της αντιπάλου τους.

Είναι βέβαιο πως οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν πολλούς κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις και θεωρείται απίθανο να μην καταφέρουν να σκοράρουν, κάτι που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό το έργο τους. Θα πρέπει φυσικά αυτή η εκτίμηση να επιβεβαιωθεί και στο χορτάρι.

Η “τρελή” Αϊντχόφεν

Η Αϊντχόφεν έχει χαρακτηριστεί δικαιολογημένη «αφελής» και «τρελή» ομάδα. Παίζει φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες. Η επίθεση της πετάει… φωτιές και η άμυνα της θυμίζει συχνά… παιδική χαρά. Κλειδί για την εξέλιξη της αναμέτρησης θα είναι να μην προηγηθεί στο σκορ. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση η ψυχολογία των παικτών της θα ανέβει στα ύψη και τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό.

Η Αϊντχόφεν προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με 3-1 επί της Φίτεσε για το ολλανδικό πρωτάθλημα, με πρωταγωνιστή τον Γκέτσε, ο οποίος μπήκε αλλαγή και σημείωσε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας για τον Γερμανό προπονητή Ρόγκερ Σμιντ δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και δεν αποκλείεται σε περίπτωση αποκλεισμού να αποτελέσει παρελθόν.

Με 4-3-3 ο Ολυμπιακός

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με το αγαπημένο του στα μεγάλα παιχνίδια 4-3-3. Τερματοφύλακας θα είναι ο Σα, ο οποίος δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Για να πάρει την πρόκριση ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί ο Πορτογάλος να βρει τον καλό εαυτό του, καθώς η Αϊντχόφεν είναι πολύ επικίνδυνη μέσα στο γήπεδό της. Στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Λαλά, Σεμέδο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά από την απόδοση των οποίων θα εξαρτηθούν πολλά. Στην επίθεση ο ένας εξτρέμ θα είναι λογικά ο Μπρούμα και ο άλλος ένας εκ των Βαλμπουενά ή Φορτούνη, με τον Αραμπί να αγωνίζεται στην κορυφή.

Θα σπάσει την παράδοση;

Να σημειωθεί ότι η Αϊντχόφεν δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από ελληνική ομάδα σε νοκ άουτ αγώνες. Ο Ολυμπιακός έχει τη μεγάλη ευκαιρία να σπάσει αυτή την αρνητική παράδοση. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει, για δικό του όφελος, αλλά και για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεδομένου ότι η χώρα μας χρειάζεται βαθμούς στην κατάταξη της UEFA.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ