ΑΕΚ: Έριξε τη «βόμβα» του καλοκαιριού –  Επίσημα ο Πινέδα έως το 2027

Είναι γεγονός. Η ΑΕΚ τράβηξε την… περόνη και ακούστηκε το πρώτο «μπαμ» του καλοκαιριού. Η Ένωση ολοκλήρωσε με επιτυχία την σπουδαιότερη μεταγραφή στην ιστορία της, κάνοντας δικό της και επίσημα τον Ορμπελίν Πινέδα έως και το 2027.

του Σταύρου Ιωακείμ

Ο Μεξικανός  διεθνής άσος, μέχρι πρότινος ανήκε στην Θέλτα και την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν ως δανεικός στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Ωστόσο, εδώ και ημέρες οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με σκοπό να βρεθεί η χρυσή τομή. Τα τελευταία 24ώρα η υπόθεση είχε προχωρήσει σημαντικά, με την τελική συμφωνία να γίνεται αργά το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουνίου.

Το deal της ΑΕΚ για την απόκτηση του Πινέδα από τη Θέλτα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της Ένωσης καθώς ξεπέρασε τα 6,5 εκατ. ευρώ που χρειάστηκαν να δοθούν στον ισπανικό σύλλογο για την αγορά του «Μαγίτο».

Ο διεθνής μέσος, κατά την περσινή περίοδο μέτρησε 10 γκολ και 4 ασίστ σε συνολικά 42 συμμετοχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ

«Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ είναι γεγονός!

Η ομάδα μας ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ισπανική Θέλτα για την αγορά του 100% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός διεθνής άσος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027.

Ο Ορμπελίν Πινέδα ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022 με τη μορφή δανεισμού. Αγωνίστηκε συνολικά σε 42 παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, σκόραρε 10 φορές, έβγαλε 4 ασίστ και είχε καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση του νταμπλ από την ομάδα μας έπειτα από 45 χρόνια, κερδίζοντας και τον τίτλο του MVP της Super League 2022-23!

Όρμπε, για πάντα εδώ!»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ