Γκορένιε – ΑΕΚ 31-31: Τρομερή ανατροπή και πρόκριση στον τελικό του European Cup για την Ένωση – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά από συγκλονιστική ανατροπή, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη, 31-31 με την Γκορένιε Βελένιε, στη Σλοβενία, στον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του European Cup και προκρίθηκε στον διπλό τελικό, καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει με 31-29. Η Ένωση βρέθηκε να χάνει με 21-13, αλλά οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια… στάθηκαν στο ύψος τους και πλέον θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της διοργάνωσης απέναντι στη σουηδική Ίσταντς που επικράτησε σήμερα (24/4) εντός έδρας της Ανόρθωσης με 26-22 στον β΄ ημιτελικό.

Οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 15 και 22 Μαΐου. Την κεντρική σάλα του ΟΑΚΑ θα ζητήσει η ΑΕΚ για τον εντός έδρας τελικό. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ προκρίνεται σε ευρωπαϊκό τελικό. Το 2018, η ΑΕΚ είχε απωλέσει το τρόπαιο από την Ποτάισα Τούρντα.

Η Γκορένιε προηγήθηκε με 4-0 και καθώς η ΑΕΚ δεν λειτουργούσε επιθετικά και αμυντικά, οι Σλοβένοι ξέφυγαν με 21-13 και 22-14. Μετά το 25-17, η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια ανέβασε ρυθμό, πίεσε στην άμυνα και βρήκε σκορ με τους Τζήρα, Λέμος και Μπουνέτα να βρίσκουν γκολ, για να μειώσει στο γκολ (27-26). Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με τον Φλορίδο, το ήθελαν περισσότερο, όπως αποδείχτηκε και έκαναν ό,τι χρειαζόταν στο τέλος για να πάρουν μία μεγάλη πρόκριση, μετά το τελικό 31-31.

Τα πεντάλεπτα: 4-0, 6-2, 11-5, 14-7, 16-9, 19-13 (ημιχρ.), 22-14, 25-17, 27-20, 28-28, 31-31

Δημήτρης Δημητρούλιας: «Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά»

Υπερήφανος δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ, Δημήτρης Δημητρούλιας, για τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν οι παίκτες του στον αγώνα ρεβάνς με την Γκορένιε Βελένιε στα ημιτελικά επί σλοβενικού εδάφους, όταν έκαναν την ανατροπή αν και βρέθηκαν να χάνουν με διαφορά 8 τερμάτων, για να προκριθούν στους τελικούς του EHF Εuropean Cup.

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε στο “greekhandball: «Είμαι πολύ υπερήφανος για τα παιδιά, σε αυτά ανήκει η πρόκριση γιατί δεν παράτησαν ποτέ το παιχνίδι. Το πίστευαν. Δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα στην άμυνα, αντιμετωπίσαμε μία πάρα πολύ οργανωμένη και πλήρη ομάδα. Ήταν δύσκολο να βρίσκουμε λύσεις, ωστόσο προσπαθήσαμε να μην επηρεαστούμε από την εις βάρος μας διαφορά. Βρήκαμε ηρεμία στο δεύτερο μέρος και απαντήσεις στην Γκορένιε και φθάσαμε στην πρόκριση.

Η νίκη αυτή ανήκει στους παίκτες μας και στον φυσικό, διοικητικό ηγέτη και χρηματοδότη της ομάδας μας, κ. Σταμάτη Παπασταμάτη, ο οποίος κοντά σε όλα τα άλλα, φρόντισε να ενισχύσει ξανά την ΑΕΚ όταν παρουσιάσθηκαν ζητήματα με απώλειες παικτών. Χαιρόμαστε πολύ που δώσαμε χαρά στους φίλους της ΑΕΚ και τους υποσχόμαστε δύο πολύ μεγάλους τελικούς. Έχουμε δίψα για τον τίτλο και θέλουμε να τον κατακτήσουμε, όπως άλλωστε στοχεύαμε εξαρχής, παρά τα όσα προβλήματα χρειάσθηκε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ