European Super League: Αποχώρησαν και επίσημα Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ

Την αποχώρησή της από τη European Super League ανακοίνωσε και επισήμως η Ατλέτικο Μαδρίτης, έπειτα από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, στην απόφαση έπαιξε ρόλο και η αρνητική στάση των φιλάθλων της ομάδας.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ατλέτικο Μαδρίτης συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης και αποφάσισε να ενημερώσει επίσημα τη Super League και τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη για την απόφασή του να μην επισημοποιήσει την προσχώρησή του στο project. Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε την περασμένη Δευτέρα την απόφαση να ενταχθεί στο project, ανταποκρινόμενη σε συνθήκες που σήμερα πλέον δεν υφίστανται.

Για τον σύλλογο, είναι θεμελιώδης η αρμονία μεταξύ όλων όσοι απαρτίζουν την “ερυθρόλευκη” οικογένεια, ειδικά τους φιλάθλους.

Η πρώτη ομάδα και ο προπονητής έδειξαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του συλλόγου, αντιλαμβανόμενοι ότι ότι η αθλητική αξία πρέπει να υπερισχύει οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ατλέτικο.

Σημειώνεται ότι η Ατλέτικο γίνεται ο πρώτος σύλλογος εκτός Αγγλίας που αποχωρεί από το εγχείρημα.

Πρώτη αποχώρηση από την ευρωπαϊκή Super League και από την Ιταλία. Συγκεκριμένα, η Ίντερ ανακοίνωσε την απόφασή της να μη συμμετέχει πλέον στο project, τονίζοντας ότι παραμένει αφοσιωμένη στην προσπάθεια βελτίωσης της “ποδοσφαιρικής βιομηχανίας”, Οι “νερατζούρι” δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με όλους τους φορείς, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για το άθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, η μία μετά την άλλη αποχώρησαν και οι έξι αγγλικές ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ) που είχαν υπογράψει την ίδρυση της ESL.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ