Βόλος: «Καθάρισε» από νωρίς και… βύθισε τον Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που «καιγόταν» για βαθμούς απέναντι στο Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που επικράτησαν 3-1 σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, για την 3η αγωνιστική των play-out της Super League 1. Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, τα δύο εξ αυτών με πέναλτι.

Οι Αγρινιώτες παρέμειναν έτσι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας (21β.) μόλις στο +1 από την ΑΕΛ και στο -2 από τον ΟΦΗ, συνεχίζοντας με άγχος την προσπάθεια παραμονής. Ο Βόλος από την άλλη που έχει «καθαρίσει» με την υπόθεση-σωτηρία, συνεχίζει πρώτος στην ειδική βαθμολογία των play-out με 38 βαθμούς.

Ο Βόλος ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, αιφνιδιάζοντας τον Παναιτωλικό με δύο γρήγορα γκολ. Πρώτα ο Ριένστρα με σουτ… τηλεφώνημα στο 3ο λεπτό και κατόπιν ο Μπουένο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Ο Βόλος συνέχισε να έχει την πρωτοκαθεδρία των κινήσεων, χάνοντας ευκαιρία με τον Περέα για να «τελειώσει» το ματς πριν το μισάωρο, αλλά τελικά οι Αγρινιώτες μπήκαν ξανά στο ματς με δικό τους εύστοχο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Βέργος στο 36′ για να διαμορφώσει το 2-1, αλλά ένα ακόμα λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων έφερε το σκορ στο 3-1, πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπουένο, ο Γκρίλο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Μήτογλου που είχε όλο το χρόνο να την κοντρολάρει και να σουτάρει κάνοντας το 3-1 στο 42′.

Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στο 2ο ημίχρονο αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς να καταφέρνει να απειλήσει, σε αντίθεση με του Βολιώτες που στο 66′ και στο 67′ είδαν τον Κνετ να τους αρνείται το γκολ με σπουδαίες επεμβάσεις. Η μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 72ο λεπτό με τον Ντάλσιο να σουτάρει ολομόναχος μέσα από την περιοχή, αλλά πρώτα ο Γκρίλο και μετά ο Κλείμαν του στέρησαν το γκολ με επεμβάσεις σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας.

Η επιθετικότητα του Παναιτωλικού άρχισε να αποδίδει στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αλλά τότε τόσο ο λιγοστός χρόνος όσο και ο εκπληκτικός Κλέιμαν, δεν άφησαν στους Αγρινιώτες περιθώριο να ελπίσουν σε κάτι περισσότερο από το σημερινό παιχνίδι. Κορυφαία στιγμή για την ομάδα του Δέλλα – και χαρακτηριστική της αδυναμίας και ατυχίας της στο ματς – ήταν το δοκάρι του Βέργου στο 86ο λεπτό.

Με τη νίκη αυτή, ο Βόλος εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του επισφραγίζοντας μια σεζόν με ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, συνεχίζοντας μάλιστα αήττητος στα play-out. Από την άλλη, το άγχος συνεχίζεται για τον Παναιτωλικό, που πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι, Ριένστρα, Νίνης, Κρητικός (84′ Σάντσεθ), Μπουένο (58′ Σάντος), Μπαρτόλο (74′ Κιάκος), Περέα

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ, Περέιρα (74′ Γιάκολις), Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης (55′ Ντάλτσιο), Μεντίνα (55′ Μανθάτης), Εντιγκά, Ταχάρ, Ντίας, Μεντόσα (55′ Καρέλης), Αριγίμπι (74′ Φρεντ), Βέργος

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ