Ο διαιτητής που προκάλεσε το χάος στο Παρίσι: Όποιος με γνωρίζει, ξέρει ότι δεν είμαι ρατσιστής

Θέση για όλα όσα ειπώθηκαν μετά τη διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπασακσεχίρ πήρε το πρωί της Τετάρτης ο Ρουμάνος ρέφερι, Σεμπαστιάν Κολτέσκου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας στη Ρουμανία, Prosport.ro, o Κολτέσκοιυ μίλησε σε φίλους του μετά τον αγώνα για τα όσα συνέβησαν, ξεκαθαρίζοντας τους πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ρατσιστής.

«Απλώς προσπαθώ να είμαι καλά. Δεν πρόκειται να διαβάσω κανένα άρθρο στο ίντερνετ αυτές τις μέρες. Οποιος με ξέρει γνωρίζει ότι δεν είμαι ρατσιστής. Ελπίζω τουλάχιστον αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε πως το ματς στο Παρίσι διεκόπη στο 18′, όταν οι φιλοξενούμενοι αποσύρθηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αποβολή του βοηθού προπονητή, Πιερ Γουεμπό, ο οποίος φώναζε ότι o τέταρτος διαιτητής τον αποκάλεσε «νέγρο!».

Άλλαξε διαιτητή η UEFA

Με απόφαση της UEFA ο Ντάνι Μακέλι θα διευθύνει την αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν-Μπασακσεχίρ, η οποία διακόπηκε χθες βράδυ (8/12) στο ξεκίνημά της, μετά την αποχώρηση των Τούρκων από τον αγωνιστικό χώρο ισχυριζόμενοι ότι ο βοηθός προπονητή, Πιερ Γουεμπό, δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από τον τέταρτο διαιτητή του ματς!

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αποφάσισε να προβεί στην αλλαγή ολόκληρης της διαιτητικής ομάδας και να ορίσει έναν πολύ έμπειρο ρέφερι, τον Ολλανδό Ντάνι Μακέλι αντί του Ρουμάνου Οβίντιου Χάτσεγκαν.

Βοηθοί του Ολλανδού θα είναι ο συμπατριώτης του, Μάριο Ντικς και ο Πολωνός, Μάρτσιν Μπόνιεκ. Χρέη τέταρτου διαιτητή θα εκτελέσει ο Πολωνός, Μπάρτς Φρανκόβσκι, στο VAR θα είναι ο Ιταλός, Μάρκο ντι Μπέλο και AVAR ο συμπατριώτης του, Μαουρίτσιο Μαριάνι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ