ATP Finals: Πήρε τη νίκη ο Τσιτσιπάς και ετοιμάζεται για…τελικό με Ναδάλ

Με εμφάνιση πρωταθλητή στην επέτειο της κατάκτησης του ATP Finals 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης.

O Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-1, 4-6, 7-6 (6) του Αντρέι Ρούμπλεφ στην «Ο2 Αrena» και θα παίξει την ερχόμενη Πέμπτη στον «τελικό» με τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Ντομινίκ Τιμ μετά από τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά είναι ήδη στους “4” και ο Έλληνας με τον Ισπανό θα παλέψουν για το άλλο εισιτήριο. Ο νικητής θα προκριθεί στα ημιτελικά.

Από την άλλη ο Αντρέι Ρούμπλεφ στην πρώτη του συμμετοχή στο ATP Finals γνώρισε την δεύτερη ήττα του και αποκλείστηκε, αλλά θα παίξει ένα ακόμη παιχνίδι με τον Ντομινίκ Τιμ.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ρούμπλεφ και η δεύτερη μέσα στο 2020. Παράλληλα έφτασε τις 29 νίκες στο 2020 και τις 5 σε ATP Finals.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει εξαιρετικά στο παιχνίδι με μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ (2-0) και με love service game θα φτάσει στο 3-0. Ο Αντρέι Ρούμπλεφ μείωσε με love service game σε 3-1.

Με μπρέικ στο έκτο γκέιμ ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 5-1 και έκλεισε το σετ σε 19′ με 6-1!

Στο δεύτερο σετ, με love service game ο Αντρέι Ρούμπλεφ θα προηγηθεί με 2-1 και στη συνέχεια με 3-2.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα φτάσει σε διπλό μπρέικ πόιντ στο έβδομο γκέιμ, αλλά ο Ρούμπλεφ θα το… σβήσει και θα πάρει προβάδισμα (4-3).

Ο Ρώσος θα βρεθεί στο 5-4 και θα εκμεταλλευτεί τα λάθη του Έλληνα τενίστα, για να φτάσει σε μπρέικ και να κλείσει το σετ με 6-4.

Στο τρίτο σετ, ο Ρούμπλεφ θα… σβήσει 5 μπρέικ πόιντ στο τρίτο γκέιμ και μετά από 10′ θα κλείσει το γκέιμ και θα προηγηθεί με 2-1.

Ο Ρώσος θα φτάσει στο 3-2 και θα ισοφαρίσει σε 3-3 ο Τσιτσιπάς. Αν και βρέθηκε στο 0-30 ο Ρούμπλεφ θα πάρει το έβδομο γκέιμ (4-3), αλλά ο Τσιτσιπάς θα ισοφαρίσει σε 4-4.

Ο Τσιτσιπάς ισοφαρίζει σε 5-5 και σε 6-6 και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ.

Αρχίζει με μίνι μπρέικ (1-0), αλλά ο Ρούμπλεφ θα το πάρει πίσω (2-1) και θα ισοφαρίσει σε 2-2. Νέο μίνι μπρέικ για το 3-2 και στο 5-2. Ο Ρούμπλεφ ισοφαρίζει σε 5-5.

Ο Ρώσος με μίνι μπρέικ φτάνει σε ματς πόιντ (6-5), αλλά το διπλό του λάθος θα κρατήσει… ζωντανό τον Έλληνα τενίστα (6-6). Ο Τσιτσιπάς φτάνει σε σετ πόιντ και θα το κερδίσει!

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ