Μαρία Σάκκαρη: Πρόωρος αποκλεισμός στο Ντουμπάι

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να πετύχει άλλη μια μεγάλη ανατροπή και έτσι αποχαιρέτησε πρόωρα το Ντουμπάι.

Πιο συγκεκριμένα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχασε με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-1) σε περίπου 2 ώρες από την Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο.13) στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης και στρέφει το ενδιαφέρον της στην Ντόχα, όπου θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα το πρώτο φετινό τουρνουά της κατηγορίας Premier 5.

Η Μαρία ξεκίνησε άσχημα τον αγώνα και έχοντας πολλά προβλήματα στο πρώτο σερβίς της, έμεινε πίσω στο σκορ με 5-1.

Παρότι πήρε πίσω το ένα μπρέικ, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το σερβίς της στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να χάσει το πρώτο σετ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, δέχτηκε πρώτη το μπρέικ και στο δεύτερο σετ (3-1) και η 21χρονη Λευκορωσίδα φαινόταν πια έτοιμη να καθαρίσει την πρόκριση.

Η Μαρία, όμως, απάντησε άμεσα (3-2) και ακούγοντας μετά τις οδηγίες του προπονητή της, «τράβηξε» τους πόντους και οδήγησε τη Σαμπαλένκα σε πολλά αβίαστα λάθη.

Με πολλή ηρεμία στο παιχνίδι και με σαφώς καλύτερα ποσοστά στο σερβίς της, πέτυχε το πολυπόθητο μπρέικ στο 4-4 και σέρβιρε μετά με επιτυχία για το 1-1.

Έχασε και μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ, ωστόσο έχασε και το σερβίς της αμέσως μετά.

Και αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί άλλο ένα μπρέικ πόιντ στο επόμενο γκέιμ (3-0), δέχτηκε εκείνη το μπρέικ και έμεινε πίσω με 5-0.

Μείωσε σε 5-1, παρόλο που αντιμετώπισε ένα ματς πόιντ, αλλά τελικά «παραδόθηκε» οριστικά στην αντίπαλό της στο επόμενο γκέιμ.

H Σάκκαρη είχε 35 αβίαστα λάθη, μεταξύ των οποίων 9 double faults.

Η Σαμπαλένκα, από την πλευρά της, θα παίξει αύριο στον δεύτερο γύρο κόντρα στη Βελγίδα Ελιζέ Μέρτενς.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ