• ΑΕΚ: Γιατί θέλει να φύγει από το ΟΑΚΑ - Πού σκέφτεται να μετακομίσει

  5:06 μμ, Τετάρτη 29 Ιάν 2020 5:06 μμ, Τετάρτη 29 Ιάν 2020

  Η αντίστροφη μέτρηση για να μπει η ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» έχει ξεκινήσει, αφού μέσα στο 2021 η ομάδα αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της.

  Ωστόσο, στην ΠΑΕ υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για μετακόμιση της ομάδας τη νέα σεζόν στο γήπεδο της Ριζούπολης και παραμονή της εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο γήπεδο!

  Ένας από τους βασικούς λόγους που οι κιτρινόμαυροι κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας κάνει μάλιστα τις πρώτες συζητήσεις και επαφές και οδεύουν προς αυτή την απόφαση (ακόμη δεν είναι οριστική), είναι οι συνεχείς κλήσεις σε απολογία και οι πολλές τιμωρίες που έχει υποστεί η ΑΕΚ, ούσα στο ΟΑΚΑ.

  Ο περιβάλλον χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί και να προφυλαχθεί από την Ένωση. Στα περισσότερα γήπεδα πέντε μέτρα έξω από την κάθε θύρα είναι δημόσιος χώρος. Στο ΟΑΚΑ, όμως, ο περιβάλλον χώρος εκτείνεται σε τεράστια ακτίνα, με αποτέλεσμα ο οποιοσδήποτε να μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, όπως έγινε την Κυριακή και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις πολλά μέτρα μακριά από το γήπεδο ποδοσφαίρου που τελικά την πληρώνει η ΑΕΚ με τεράστια πρόστιμα κάθε χρόνο και τιμωρίες της έδρας της.

  «Δεν γίνεται η ΑΕΚ να πληρώνει για τον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και για τη συνολική έκταση της εγκατάστασης που πιάνει τη… μισή Αθήνα και είναι αδύνατο να ελεγχθεί από εμάς», σημείωναν στην Ένωση ενόψει και της απολογίας για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό.

  Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι είναι αδιανόητο να τιμωρηθεί ξανά η έδρα της ομάδας για ένα ντέρμπι που διεξήχθη χωρίς προβλήματα, επειδή μία ομάδα αναρχικών δημιούργησε εντάσεις με την Αστυνομία χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο.

  Αυτός είναι ο βασικός λόγος και όχι φυσικά ο μόνος που στην ΠΑΕ σκέφτονται πολύ σοβαρά να μετακομίσει η ομάδα τη νέα αγωνιστική σεζόν στο γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης.

  Οριστική απόφαση θα παρθεί το επόμενο διάστημα κι αφού συνεχιστούν οι όποιες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση.

  Πηγή: filathlos.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα