• Μπαρτζώκας: Ιδανικό να παίζει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις

  8:01 μμ, Πέμπτη 16 Ιάν 2020 8:01 μμ, Πέμπτη 16 Ιάν 2020

  Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την απουσία του Ολυμπιακού από τη Basket League και την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ματς με τη Μπάγερν στο ΣΕΦ για την 20ή αγωνιστική της EuroLeague (17/1, 20:30).

  «Τα πάντα διορθώνονται, αρκεί να υπάρχει θετική σκέψη. Μιλάω για όλο τον περίγυρο. Είναι μία ιδιόμορφη κατάσταση, αλλά όλα διορθώνονται», ανέφερε στην πρώτη τοποθέτησή του στη media day του Ολυμπιακού ενόψει Μπάγερν ο έμπειρος τεχνικός των Πειραιωτών, προτού προσθέσει:

  «Βλέπουμε μεγάλα σκορ, δεν είναι τόσο η επιθετική ικανότητα αλλά το γεγονός πως λείπει η τακτική λόγω των πολλών παιχνιδιών. Οι παίκτες παίζουν για τα νούμερά τους, δεν κάνουν τόσο αυτά που θέλουν οι προπονητές. Η Μπάγερν έχει καλούς παίκτες με ταλέντο. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος στην άμυνα θα έχεις προβλήματα».

  Σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Μετά το αυριανό παιχνίδι θα σας απαντήσω. Το πρώτο ματς ήταν διδακτικό για μένα. Οι αντιδράσεις ανθρώπων κάτω από πίεση είναι διαφορετικές. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι παράμετρος για αποφάσεις. Είμαστε λίγοι αριθμητικά, αυτό είναι δεδομένο. Θα κάνουμε προσπάθεια να ενισχυθούμε. Κοιτάμε ήδη παίκτες. Τα πράγαμτα στην αγορά είναι συγκεκριμένα. Πρέπει να πληρώσεις buy-out, γιατί οι καλοί παίκτες έχουν ομάδα αυτή την εποχή».

  Σε ό,τι αφορά τους στόχους και τις ελπίδες του Ολυμπιακού για την 8άδα, τόνισε: «Δεν μπορείς να αφήσεις μία χρονιά δύο μήνες πριν το τέλος. Είναι μία διοργάνωση που έχει λάμψη και δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος. Μπορεί να πέσει το ηθικό σου αν δεν είσαι απόλυτα έτοιμος. Μαθηματικά έχουμε ελπίδες. Στόχος μας πάντα είναι το επόμενο ματς».

  Απαντώντας στην ερώτηση για το αν περίμενε θερμή υποδοχή από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, είπε: «Από τότε που έφυγα, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν ζεστοί. Έτσι ήταν και αυτό. Στην Ελλάδα αλλάζουν αυτά βέβαια».

  Για τα παιχνίδια και την έλλειψη ρυθμού των ερυθρόλευκων, ήταν σαφής, λέγοντας: «Ο ανταγωνισμός τους κάνει όλους καλύτερους. Δεν πρέπει να ξύνουμε πληγές. Υπάρχει μία πληγή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει κάποιους που να μην συμφωνεί με αυτό. Το ιδανικό είναι να παίζει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις».

  Κλείνοντας, ανέφερε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Πάντα δένομαι συναισθηματικά, πάντα είμαι στο πλευρό των ιδιοκτητών που βάζουν χρήματα χωρίς ανταπόδοση. Κάποιος που βάζει τα χρήματά του πρέπει να νιώθει ότι κάνει κάτι καλό. Ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να έχει όραμα».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα