Έτσι θα επιστρέψει στην ΑΕΚ ο Σέρχιο Αραούχο

Η προσπάθεια της ΑΕΚ να εντάξει ξανά στο ρόστερ της τον Σέρχιο Αραούχο, απαιτεί χρόνο και υπομονή. Αν θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για σχέδιο της “κιτρινόμαυρης” πλευράς, η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή (συγκεκριμένα ο πατριός και ατζέντης του παίκτη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη) με εκείνη του “Τσίνο”, τότε θα πρόκειται για ένα πλάνο που σε κάποιο βαθμό “δουλεύεται” από κοινού.

Αφενός διότι ο Αραούχο επιθυμεί σφόδρα την επανένταξή του στην ΑΕΚ και το “δέσιμο” μαζί της με συμβόλαιο μακράς διάρκειας, αφετέρου γιατί η “Ένωση” διαπιστώνει ότι οι αντιστάσεις της Λας Πάλμας έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρυσι τέτοιο καιρό, από τη στιγμή που έχει υποστεί οικονομική ζημία και αναζητεί τον τρόπο να την καλύψει μέσω πωλήσεων. Ακόμα και έτσι όμως και στο καλό σενάριο της υπόθεσης, για την αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη θα χρειαστεί μίνιμουμ ένα ποσό στα 5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία η ΑΕΚ δύσκολα θα δώσει.

Αν είχε σκοπό να το πράξει, θα έκανε κίνηση προς τη Ρόμα για τον Πόνσε, εφόσον βέβαια και ο τελευταίος θα επιθυμούσε να παραμείνει στην Ελλάδα. Αυτό που η ΑΕΚ επιχειρεί να φέρει εις πέρας, είναι ένα σχέδιο συνιδιοκτησίας του ποδοσφαιριστή, προσφέροντας στη Λας Πάλμας ένα ποσό στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ (ίσως και κάτι παραπάνω) για να αποκτήσει ένα κομμάτι των δικαιωμάτων του, αφήνοντας εν ολίγοις μεγάλο περιθώριο για επιπλέον είσπραξη στον ισπανικό σύλλογο, σε περίπτωση μεταπώλησης του Αργεντινού φορ. Ίσως και στο 50-50.

Βέβαια, παρόλο που αυτό είναι ένα σχέδιο το οποίο θα βόλευε πολύ την «Ένωση», με τη συναίνεση μάλιστα της πλευράς του παίκτη (λέγεται ότι θα λάβει ετήσιες αποδοχές 1 εκατ. ευρώ), το αν θα αντιμετωπιστεί ως ελκυστικό για τη Λας Πάλμας, θα φανεί από τις προτάσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν για τον Αραούχο από άλλες ομάδες και το ύψος αυτών. Δηλαδή το χρήμα θα είναι αυτό που στο τέλος θα μιλήσει.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Ισπανία, ο Αργεντινός επιθετικός δεν έχει πείσει τον νέο προπονητή της ομάδας, Πέπε Μελ ότι πρέπει να παραμείνει στο ρόστερ ως πρώτη επιλογή. Και από τη στιγμή που ένας παίκτης με κόστος 1,3 εκατομμύρια ευρώ (καθαρές αποδοχές) για ομάδα της Β’ Ισπανίας, δεν θα υπολογίζεται ως βασικός, θα είναι δύσκολο για την ομάδα να τον χρυσοπληρώνει ως αλλαγή και για τον ίδιο να συμβιβαστεί με αυτή την εξέλιξη. Να μην είναι δηλαδή η πρώτη επιλογή σε ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

Με πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Λας Πάλμας έκανε ακόμα πιο περίπλοκη την κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι «ναι, ο Αραούχο είναι προς πώληση, αν μου δώσουν αυτά που εγώ θέλω τότε πωλείται ο οποιοσδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση παραμένει εδώ. Δεν βάζω κάποια συγκεκριμένη τιμή για την πώληση του Αραούχο. Ο παίκτης ανανέωσε πέρυσι για πέντε χρόνια το συμβόλαιό του. Προσωπικά το βλέπω πρακτικά αδύνατο να μπορούσε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα να μπει στη διαδικασία αγοράς για αυτόν τον παίκτη, ούτε είμαι διατεθειμένος να συζητήσω έναν δανεισμό του».

Η ΑΕΚ θέλει, ο Αραούχο επίσης, ωστόσο ο πρόεδρος της Λας Πάλμας δεν ήταν ποτέ, ούτε θα γίνει τώρα ένας βολικός διαπραγματευτής. Σαφώς από την επιθυμία του παίκτη και το κατά πόσο είναι διατεθειμένος να πιέσει καταστάσεις, ίσως να προκύψει περισσότερο πρόσφορο έδαφος για να έρθουν οι δύο πλευρές πιο κοντά. Ωστόσο ο «Τσίνο» επέστρεψε στις υποχρεώσεις της Λας Πάλμας, με το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αυτό δεν έγινε τυχαία. Δείχνει ότι ο πρόεδρος είναι πάνω από τον προπονητή, όπως επίσης ότι ο Αργεντινός είναι η διαχρονική καψούρα του.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ