Τα highlights από την «παλικαρίσια» ισοπαλία της Εθνικής στη Ζένιτσα – ΒΙΝΤΕΟ

Το κάκιστο πρώτο ημίχρονο παραλίγο να κοστίσει στην Εθνική ομάδα την (πρώτη) ήττα στο 10ο προκριματικό όμιλο του EURO 2020. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο (10΄ Βίτσκα, 15΄ Πιάνιτς) από τη Βοσνία στη Ζένιτσα, μεταμορφώθηκε όμως στην επανάληψη κι έφυγε με βαθμό από το «Μπίλινο Πόλιε», χάρις στα γκολ των Φορτούνη στο 64΄ (πέναλτι) και Κολοβού στο 85΄.

Το ξεκίνημα της Εθνικής ήταν καταστροφικό. Ο Αναστασιάδης επέλεξε να παρατάξει σε αυτό το ματς την ομάδα με τρεις στόπερ, ο Βλαχοδήμος επέλεξε να ζητήσει μόνο ένα άτομο στο τείχος στο φάουλ του Πιάνιτς στο 15′ και η «γαλανόλευκη» βρέθηκε άρον-άρον πίσω στο σκορ με 2-0 στο πρώτο τέταρτο!

Αρχικά ο Βίστσα εκμεταλλεύθηκε την αμυντική αδράνεια της ελληνικής ομάδας και σκόραρε στο 10′ παίρνοντας το ριμπάουντ, ενώ στο 15′ ο Πιάνιτς μάλλον πέτυχε το πιο εύκολο φάουλ-γκολ της καριέρας του, καθώς ελλείψει τείχους (ήταν μόνο ο Ζέκα!) σούταρε ευθύβολα, δυνατά και με το κατάλληλο φάλτσο για να αφήσει «άγαλμα» τον Βλαχοδήμο.

Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική δεν τα παράτησε. Μετά το πρώτο τέταρτο ο Αναστασιάδης γύρισε σε σχήμα με 4 πίσω, στο ημίχρονο έριξε στη μάχη τον Μασούρα, ενώ στο 67′ έβαλε και τον Κολοβό. Ο Φορτούνης κέρδισε πέναλτι στο 64′ από τον δυνατό πλην άτσαλο Σούνιτς, έκανε ο ίδιος το 2-1 από την άσπρη βούλα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πιάνιτς πλήρωσε το «δολοφονικό» τάκλιν στον Ζέκα με απευθείας κόκκινη.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μετά το δικό τους 2-0 «έκατσαν» και δεν κατάφεραν ποτέ να πλησιάσουν έστω την απόδοση των πρώτων 15 λεπτών, είχαν πλέον σαστίσει. Η Εθνική συνέχισε να πιέζει και στο 85′ ήρθε το 2-2: Σέντρα ακριβείας του Ζέκα από δεξιά, κεφαλιά του νεοεισελθόντα Κολοβού και γκολ.

Η «γαλανόλευκη» είχε φάσεις ακόμα και για να κάνει το 2-3 στη συνέχεια, δεν το κατάφερε, ωστόσο έφυγε με έναν βαθμό-«χρυσάφι» από τη Ζένιτσα, χάρη στην παλικαρίσια της αντίδραση και στην ποιότητα που δεδομένα διαθέτει.

Γήπεδο: Στάδιο «Μπιλίνο Πόλιε»

ΒΟΣΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 2-2

Σκόρερ: 10′ Βίστσα, 15′ Πιάνιτς – 64′ πέν. Φορτούνης, 85′ Κολοβός

Διαιτητής: Μακέλιε (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: Κολασίνατς – Δώνης, Κουρμπέλης

Κόκκινες κάρτες: 65′ Πιάνιτς (απευθείας κόκκινη)

Συνθέσεις:

ΒΟΣΝΙΑ (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Κολασίνατς, Μπέσιτς, Βίστσα, Ντούλιεβιτς (80′ Μιλόσεβιτς), Πιάνιτς, Τσίμιροτ (90’+3′ Κρούνιτς), Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς, Τζέκο (90′ Γκόγιακ).

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (80′ Κουλούρης), Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Κουρμπέλης (67′ Κολοβός), Μπουχαλάκης (46′ Μασούρας), Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης, Δώνης.Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ