Ιστορικός θρίαμβος της Εθνικής Νέων επί της Αγγλίας

H Εθνική Νέων νίκησε 2-1 την αντίστοιχη της Αγγλίας στην έδρα της χάρη στα γκολ των Λιάβα και Διαμάντη, πέρασε στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου του Elite Round και είναι το φαβορί για πρόκριση στην τελική φάση του Euro U19.

Φανταστικό ματς από τα παιδιά του Γιάννη Γκούμα που υπέταξαν τα “τρία λιοντάρια” μέσα στο σπίτι τους.

Η Εθνική μας ορίζει πλέον τη μοίρα της για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου της που δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της αντίστοιχης ηλικιακής κατηγορίας, η οποία θα διεξαχθεί στην Αρμενία (14-27/7), αφού αν κερδίσει την Τσεχία την Τρίτη μόνο αν έχουν συμβεί απίθανα πράγματα δεν θα είναι πρώτη.

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τον Γιώργο Λιάβα στο 34ο λεπτό. Ο μπακ του Παναιτωλικού αξιοποίησε την ασίστ του Μελιόπουλου και με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Μπούρσικ.

Και διεύρυνε το προβάδισμά της στο 69′ με τον Διαμάντη να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση στην άμυνα της Αγγλίας κι από κοντά να σκοράρει για το 2-0.

Στο 77ο λεπτό ο Βιταλιώτης ανέτρεψε τον Λόουντερ, ο φορ των Άγγλων εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε.

Πέναλτι καταλογίστηκε και στο 90ό λεπτό πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά αυτή τη φορά ο Νικοπολίδης δεν μπόρεσε ν’ αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του από την εκτέλεση του Γκιμπς-Γουάιτ.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Λύρατζης, Διαμάντης, Μιχαηλίδης, Αντζουλάς, Λιάβας (64′ Βιταλιώτης), Τσιγγάρας, Μπότος, Μελιόπουλος, Σέχου (53′ Τσαούσης), Εμαννουηλίδης (87′ Γκαργκαλατζίδης).

ΑΓΓΛΙΑ: Μπούρσικ, Λάμπτεϊ, Γκουέχι, Πάντσο, Σεσενιό, Γκάλαχερ (64′ ΜακΊχραν), Γκιμπς-Γουάιτ, Πόβεντα (65′ Άαρονς), Γκόμες (71′ Νμέτσα), Άπια (46′ Σάκα), Γουόκερ (71′ Λόουντερ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ελλάδα 4 (4 -3)

2. Αγγλία 3 (5 -3)

3. Δανία 1 (2 -2)

4. Τσεχία 0 (1-4)Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ