Εθνική Ελλάδας: Τα δύο συστήματα στο μυαλό του Άγγελου Αναστασιάδη

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν (23/3, 21:45) για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2020 στο Βαντούζ.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν θέλει ούτε σαν αστείο να σκέφτεται το ενδεχόμενο αποτυχίας σε αυτό το παιχνίδι, διότι με το… καλημέρα θα έχει χαθεί έδαφος στη μάχη της πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης το μεθεπόμενο καλοκαίρι. Ο συγκεκριμένος αντίπαλος και η Αρμενία είναι οι (θεωρητικά πάντα) πιο εύκολοι σε αυτή την προκριματική φάση.

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Ο 65χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός έχει δεδομένα προβλήματα, μιας και δεν είναι λίγοι οι διεθνείς που δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμού, με τελευταίο θύμα τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος έκανε ξανά ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο και θέλει να είναι έτοιμος για τη μάχη με τη Βοσνία στη Ζένιτσα (26/3, 21:45).

Από εκεί και πέρα, λείπουν οι Μανωλάς, Ρέτσος, Παπαδόπουλος, Πέλκας, Χριστοδουλόπουλος και Μάνταλος, με τις επιλογές του να περιορίζονται αισθητά και να είναι… μετρημένά τα κουκιά σε κάποιες θέσεις αναφορικά με την ενδεκάδα.

ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

Ο ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας δουλεύει δυο συστήματα για το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν, το 4-2-3-1 και το 3-5-2. Αναλόγως με το σύστημα θα προκύψουν και οι παίκτες του αρχικού σχήματος και όλα θα ξεκαθαρίσουν στην αυριανή (22/3) τελευταία προπόνηση. Το ευτύχημα είναι πως σήμερα (21/3) άπαντες προπονήθηκαν κανονικά με εξαίρεση τον “Πάπα”.

Εφόσον επιλέξει το 4-2-3-1, ο Βλαχοδήμος φέρεται να έχει τον πρώτο λόγο για το τέρμα, με τον Πασχαλάκη βέβαια να παλεύει επίσης για τη θέση στα γκολπόστ, ενώ στο κέντρο της άμυνας ο Σιόβας να έχει παρτενέρ τον Ρισβάνη, όπως αναφέραμε από την Τετάρτη (20/3). Στα δυο άκρα, οι Κούτρης και Μπακάκης, με τον Μαυρία να είναι στο μυαλό του Αναστασιάδη για τα δεξιά της άμυνας.

Στον άξονα, οι Σάμαρης και Ζέκα έχουν τον πρώτο λόγο, με τον Φορτούνη να κινείται πίσω από τον Μήτρογλου, ο οποίος θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος, ενώ στα άκρα όλα είναι ανοιχτά και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Οι επιλογές του προπονητή είναι οι Μπακασέτας, Δώνης, Μασούρας και Κολοβός.

Εφόσον επιλέξει να πάει με 3-5-2, τότε ο Μήτρογλου θα έχει στο πλάι του είτε τον Κουλούρη που είναι ο δεύτερος σέντερ φορ που επιλέχθηκε στην αποστολή είτε ο Κολοβός, ο οποίος δοκιμάστηκε σε ρόλο δεύτερου επιθετικού. Στα μετόπισθεν, οι Σιόβας, Ρισβάνης και Κουρμπέλης αναμένεται να αποτελέσουν την τριάδα μπροστά από τον τερματοφύλακαΠηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ