Rispetto… Κριστιάνο Ρονάλντο – Μεγάλη ανατροπή από τη Γιουβέντους

Το καλοκαίρι του 2018 η μεταγραφή του 33χρονου Ρονάλντο στην Γιουβέντους «έσκασε σαν βόμβα» στην «Γηραιά Ήπειρο». Η οικογένεια Ανιέλι «ξηλώθηκε» κανονικά για να φέρει τον Πορτογάλο σούπερ σταρ στο Τορίνο, με στόχο να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Ο CR7 φρόντισε απόψε στη «Γιουβέντους Αρένα» να στείλει το δικό του μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι αυτός είναι ο απόλυτος σταρ, ο άνθρωπος που μπορεί να στείλει την «Κυρία» στον… ουρανό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με το 8ο του χατ τρικ στο Champions League ο Ρονάλντο «πήρε από το χέρι» την «Γιουβε» και την έστειλε στους προημιτελικούς του Champions League (3-0), αγνοώντας το 0-2 του πρώτου αγώνα στην Μαδρίτη. Στο 27΄, 48΄ και στο 86΄ με πέναλτι ο Πορτογάλος νίκησε μόνος του την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, που δεν «διάβασε» καλά το ματς και πίστεψε ότι με μαζική άμυνα θα κρατούσε μακριά τους «μπιανκονέρι» από την εστία του Όμπλακ.

Ο Ρονάλντο έγραψε ξανά ιστορία, καθώς έφτασε τα 127 γκολ σε 160 ευρωπαϊκές συμμετοχές, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος παίκτης στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Επίσης έφτασε τα 23 γκολ στην φάση των 16 του Champions league και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Λιονέλ Μέσι, που έχει ένα περισσότερο.

Όταν βλέπει απέναντί του την Ατλέτικο «σεληνιάζεται». Σε 32 εμφανίσεις του απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» έφτασε τα 25 γκολ, ενώ με το αποψινό τα τρία χατ τρικ απέναντι στο συγκρότημα του Σιμεόνε.

Ιστορική βραδιά ήταν και για τον Τζόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος συνδύασε την 500ή συμμετοχή με την φανέλα της Γιουβέντους με μία τεράστια πρόκριση. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει τόσες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Στην κορυφή είναι ο Ντελ Πιέρο με 705, ακολουθεί ο Μπουφόν με 656, ο Γκαετάνο Σιρέα με 552 και ο Τζουζέπε Φουρίνο με 528.

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς

Κίτρινες: Μπερναρντέσκι – Χουάνφραν, Χιμένες, Βιτόλο

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέζνι, Κιελίνι, Πιάνιτς, Ρονάλντο, Ματουϊντί, Μάντζουκιτς (80΄ Κιν), Μπονούτσι, Ζοάο Κανσέλο, Τσαν, Μπερναρντέσκι, Σπινάτσολα (67΄ Ντιμπάλα)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γοδίν, Αρίας (77΄ Βιτόλο), Κόκε, Γκριεζμάν, Σαούλ Νίγκεθ, Λεμάρ (57΄ Κορέα), Ρόντρι, Χουάνφραν, Μοράτα, ΧιμένεςΠηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ