Τα στιγμιότυπα του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός – ΒΙΝΤΕΟ

Tραγικό θέαμα στο ΟΑΚΑ, με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να ταλαιπωρούν την μπάλα, τα μάτια και τα νεύρα του κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο.

Το τελικό 0-0 τα λέει όλα.

Ελάχιστες οι φάσεις στο παιχνίδι και έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της Ένωσης που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Σε ένα ντέρμπι που… αύριο δεν θα το θυμόμαστε καν εξαιτίας του φτωχού θεάματος, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο μηδέν. Οι γηπεδούχοι ήταν ανήμποροι να φτιάξουν αξιόλογες φάσεις. Ο Παναθηναϊκός που έπαιξε ξεκάθαρα για την ισοπαλία, κατάφερε να… τσιμπήσει τον βαθμό χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Οι γηπεδούχοι με τον βαθμό που πήραν είναι έναν πόντο πάνω από τον Ατρόμητο και δεν είναι είναι καθόλου σίγουροι για την 3η θέση, που θα τους είναι πολύτιμη αν δεν καταφέρουν να κατακτήσουν το κύπελλο και αυτό πάει στον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη οι πράσινοι βγήκαν αλώβητοι από το παιχνίδι με τους “κιτρινόμαυρους” απέσπασαν έναν βαθμό στη μάχη που δίνουν για την 5η θέση και απέδωσαν καλά αμυντικά. Επιθετικά όμως σε ολόκληρο 90λεπτο έφτιαξαν μόλις τρεις φάσεις, η μία τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Μακέντα και δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ, ώστε να κλέψουν τη νίκη.

Στο πρώτο μέρος ΑΕΚ και Παναθηναϊκός παρουσιάστηκαν διαβασμένοι στον αγωνιστικό χώρο και η μια ομάδα εξουδετέρωσε την επιθετική ανάπτυξη της άλλης.

Ο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 με τον Μπακάκη στο αριστερό άκρο, τον Γαλανόπουλο στο κέντρο και τον Μπογέ σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Από την άλλη ο Δώνης χρησιμοποίησε τους πράσινους σε ένα 3-5-2 που γινόταν 5-3-2 σε φάση άμυνας κερδίζοντας τη μάχη του κέντρου και οδηγώντας την ΑΕΚ να παίξει από τα πλάγια χωρίς αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με δύο στατικές φάσεις με τους Μπακασέτα και Γκάλο και είχαν μόνο μια καλή στιγμή σε ροή αγώνα με τον Πόνσε προς το τέλος του πρώτου μέρους ενώ οι φιλοξενούμενοι από την άλλη είχαν τη μεγαλύτερη φάση στο πρώτο 45λεπτο με τον Μακέντα στο 24′, που πλάσαρε πάνω από το δοκάρι του Μπάρκα σε τετ α τετ, ενώ και στο 40′ ο Κάτσε με σουτ απείλησε την εστία της ΑΕΚ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Όσο περνούσε ο χρόνος στο ΟΑΚΑ αντί να βλέπουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και φάσεις μπροστά από τις δυο ομάδες έγινε ακριβώς το αντίθετο. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός επιδόθηκαν σε σωρεία λαθών. Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν για αρκετή ώρα τη μπάλα στα πόδια τους με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο και να μην μπορεί να γίνει μια αξιόλογη επίθεση στο δεύτερο 45λεπτο.

Η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή μετά από προσωπική ενέργεια του Πόνσε από τα αριστερά και σουτ που εξουδετέρωσε ο Διούδης στο 52′ και ένα σουτ του Λιβάγια στο 74′, που κόντραρε στον Κουλιμπαλί και έφυγε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.

Ο Χιμένεθ προσπάθησε με τις αλλαγές του ν’ αλλάξει κάτι, αλλά δεν πήρε τίποτα. Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν σε μια αλλαγή με τον Τσόσιτς αντί του Τσιγκρίνσκι στη λήξη του πρώτου μέρους αλλά εν συνεχεία στο δεύτερο 45λεπτο οι Κρίστισιτς και Άλεφ που πέρασαν αντί των Μπογέ και Γαλανόπουλου δεν βοήθησαν την ομάδα τους. Ούτε η αλλαγή στη διάταξη των κιτρινόμαυρων βοήθησε.

Ναι μεν η ΑΕΚ μετά το 60′ ήταν περισσότερο απειλητική αλλά έφτανε μέχρι έξω από την περιοχή και από εκεί και πέρα δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά πέρα από τις φάσεις με τον Πόνσε και τον Λιβάγια.

Όσο για το τριφύλλι απείλησε στο 87′ με την κεφαλιά του Κουρμπέλη από το ύψος του πέναλτι μετά την εκτέλεση του φάουλ από τον Κάτσε να φεύγει λίγο έξω.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (45′ Τσόσιτς), Μπακάκης, Γαλανόπουλος (70′ Άλεφ), Σιμόες, Μπακασέτας, Μπογέ (59′ Κρίστισιτς), Λιβάγια, Πόνσε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (90′ Χατζηθεοδωρίδης), Κάτσε, Άλτμαν (66′ Καμπετσής), Μακέντα (92′ Εμμανουηλίδης).Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ