Αυτός είναι ο λόγος που ο Στεφ Κάρι πήγε στη NASA

Ο τρεις φορές πρωταθλητής του NBA Στεφ Κάρι, δήλωσε χθες πρόθυμος να αποδεχθεί την πρόταση της NASA για να περιοδεύσει στο «σεληνιακό της εργαστήριό» στο Χιούστον, μετά τη δήλωση του αυτή την εβδομάδα ότι δεν πιστεύει πως οι άνθρωποι έχουν περπατήσει στη Σελήνη.

Τη Δευτέρα, ο Κάρι ρώτησε τους Κάρτερ και Μπέιζμορ να του πουν εάν πιστεύουν ότι οι άνθρωποι βρέθηκαν ποτέ στο φεγγάρι. Οι παίκτες δήλωσαν αρνητικά και ο δύο φορές MVP, συμφώνησε: «Ούτε εγώ το πιστεύω. Συγνώμη, δεν θέλω να ξεκινήσω θεωρίες συνωμοσίας».

Μετά τους Νιλ Αρμστρονγκ και Μπαζ Αλντίν, που έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που περπάτησαν στο φεγγάρι το 1969, άλλοι 10 Αμερικανοί αστροναύτες σε πέντε επακόλουθες αποστολές ανέβηκαν στην επιφάνεια της σελήνης.

Η δήλωση του 30χρονου δημιούργησε μια αναταραχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οδήγησε τη NASA να απευθύνει πρόσκληση στον Κάρι να έρθει και να δει στοιχεία για την προσγείωση της Σελήνης.

«Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι η NASA προσγείωσε 12 Αμερικανούς αστροναύτες στη Σελήνη στο διάστημα 1969-1972», δήλωσε ο Αλαρντ Μπουτέλ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

«Θα ήταν ωραίο ο κ. Κάρι να περιηγηθεί στο σεληνιακό εργαστήριο στο διαστημικό κέντρο Τζόνσον στο Χιούστον, ίσως την επόμενη φορά που οι Ουόριορς είναι στην πόλη για να παίξουν με τους Ρόκετς», πρόσθεσε.

Ο Μπουτέλ είπε ότι στο εργαστήριο στεγάζονται εκατοντάδες πέτρες από το φεγγάρι και το κέντρο ελέγχου της αποστολής Apollo.

«Κατά την επίσκεψή του, μπορεί να δει από πρώτο χέρι αυτό που κάναμε πριν από 50 χρόνια, καθώς και αυτό που κάνουμε τώρα για να επιστρέψουμε στη Σελήνη τα επόμενα χρόνια, αλλά αυτή τη φορά να μείνουμε», είπε.

Ο Κάρι απάντησε στο Twitter λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να κάνει την επίσκεψη όταν οι Ουόριορς φιλοξενηθούν από τους Χιούστον Ρόκετς στις 23 Μαρτίου.

Η αναταραχή μετά από τα σχόλιά του, προέκυψε έπειτα από τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Ίρβινγκ των Σέλτικς, ο οποίος πέρυσι, δήλωσε ότι πίστευε ότι ο κόσμος ήταν επίπεδος.

Τον Οκτώβριο, ο Ίρβινγκ ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια, λέγοντας ότι οι επιστήμονες τον είχαν προσεγγίσει, λέγοντας ότι έκανε τη δουλειά τους πιο δύσκολη.

Ο Κάρι φοίτησε στο Davidson College στη Βόρεια Καρολίνα από το 2006 έως το 2009, αλλά έφυγε για το ΝΒΑ πριν από το τελευταίο του έτος και δεν αποφοίτησε.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ