Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του ΑΕΚ – Ολυμπιακός (1-1) – ΒΙΝΤΕΟ

Ντέρμπι που το χάρηκαν όλοι (και περισσότερο ο ΠΑΟΚ) έγινε στο ΟΑΚΑ! Μετά από δύο δοκάρια και μια γκολάρα του Φορτούνη η αποδεκατισμένη ΑΕΚ πήρε στο 90′ την μπουκιά από το στόμα του Ολυμπιακού (1-1) και αφού στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Φετφατζίδης, έχασε το… άχαστο για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά!

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ντέρμπι, αλλά δεν κατάφερε να βρει το προβάδισμα στο σκορ. Ο χρόνος ήταν σύμμαχος του Ολυμπιακού, που ήταν πιο φρέσκος από την Ένωση και βρήκε στο πρόσωπο του Φορτούνη τον παίκτη που θα έκανε τη διαφορά. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού το πήρε πάνω του. Η παγκόσμιας κλάσης εκτέλεση στο 58′ έδωσε στους φιλοξενούμενους το προβάδισμα και το δικαίωμα να κάνουν νίκη σε ντέρμπι εκτός έδρας μετά από καιρό.

Όμως, οι ερυθρόλευκοι δεν τελείωσαν το ματς και η ψυχωμένη αν και λαβωμένη ΑΕΚ δικαιώθηκε με γκολ του Μπακασέτα, που ισοφάρισε στο 90′.

Το τέρμα του Έλληνα διεθνή δεν ήταν, όμως, η τελευταία συγκίνηση του αγώνα. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ είχε στημένη φάση και πίστεψε σε μια ολική ανατροπή σαν τις δύο περσινές. Όμως, ο Ολυμπιακός έφυγε στην κόντρα μετά το κακό κτύπημα, ο Ποντένσε έδωσε στον Γκερέρο κι αυτός στα δεξιά στον ανενόχλητο Φετφατζίδη, που είχε την ευκαιρία να σκοράρει. Αυτός, όμως, πέταξε την μπάλα στα… πουλιά και μαζί στα σκουπίδια την δυνατότητα να πάρει η ομάδα του ένα μεγάλο τρίποντο!

Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών απουσιών παρατάχθηκε με τους Κλωναρίδη, Γκάλο και Μπακασέτα ως τριάδα στη μεσαία γραμμή και τον Λιβάγια μοναδικό προωθημένο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Γκιλιέρμε παρτενέρ του Καμαρά στη μεσαία γραμμή. Ο Ποντένσε ξεκίνησε να επιχειρεί από τα δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος από τα αριστερά, σε μια ασυνήθιστη τακτική από τον Πέδρο Μαρτίνς. Στην κορυφή ήταν ο Χασάν.

Η ΑΕΚ ήταν πιο ορεξάτη στην αρχή της αναμέτρησης και βρήκε χώρους για τους Κλωναρίδη και Γκάλο, οι οποίοι προσπάθησαν να τροφοδοτήσουν τον Λιβάγια. Στο 14ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ, με τον Κροάτη να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Γιαννιώτη να κρατάει το μηδέν με θαυμάσια επέμβαση!

Στο 22ο λεπτό ο Μπακασέτας άγγιξε το γκολ όταν με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη. Ήταν ένα από τα πολλά σουτ που επειχείρησαν οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έξω από την περιοχή μέσα σ’ ενα τρίλεπτο.

Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός πιέστηκε πολύ, αφού ο Φορτούνης ήταν… ξεκομμένος και δεν έπαιρνε μπάλα. ενώ ούτε από τα άκρα μπορούσαν ν’ αναπτυχθούν οι ερυθρόλευκοι.

Από εκεί και πέρα όμως, το παιχνίδι ήρθε σε μια ισορροπία και κύλησε χωρίς μεγάλες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Ήταν, όμως, ο Ολυμπιακός που είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει στο 44ο λεπτό, στην πρώτη του καλή φάση στο α’ ημίχρονο. Ο Φορτούνης βρήκε τον Χασάν, ο οποίος πλάσαρε τον Μπάρκα, αλλά η μπάλα κατέληξε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας της ΑΕΚ.

Στο 50ο λεπτό ο Κλωναρίδης αποχώρησε με προβλημα στη μέση για να πάρει τη θέση του ο Γιακουμάκης, ο οποίος πήγε στην κορυφή με τον Λιβάγια πίσω του.

Κι ενώ το ματς δεν είχε ευκαιρίες οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 58ο λεπτό με έναν εκπληκτικό τρόπο. Ο Ποντένσε από τα δεξιά τροφοδότησε τον Φορτούνη, ο οποίος εκτός περιοχής εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο και έστειλε την μπάλα στο απέναντι παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Μπάρκα!

Τα πράγματα εξελίχθησαν ακόμα πιο άσχημα για την ΑΕΚ, καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναγκάστηκε να κάνει δεύτερη αναγκαστική αλλαγή αποσύροντας τον Γαλανόπουλο για να παρει τη θέση του ο Μοράν που… βγήκε εξ ανάγκης από τη ναφθαλίνη!

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έδωσε χώρο στην ΑΕΚ, και προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν κάποια σπουδαία στιγμή, ενώ αντίθετα η ομάδα του Μάρτινς στο 76ο λεπτό είχε διπλή ευκαιρία, με τον Μπάρκα να σταματά την κεφαλιά του Χασάν και να προλαβαίνει τον Τσιμίκα στο ριμπάουντ!

Ο Μοράν ήταν αυτός που είχε την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ μέχρι τότε στο β’ μέρος στο 80ο λεπτό. Ο Ισπανός βρήκε την μπάλα λίγο εκτός περιοχής και προσπάθησε με πλασέ να ισοφαρίσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού η μπάλα έφυγε λίγο άουτ!

Η ΑΕΚ πίεσε και έχασε νέα ευκαιρία στο 88ο λεπτό με τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος πήρε την κεφαλιά από την εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Κακό μαρκάρισμα από τον Βούκοβιτς, που τον έχασε τελείως!

Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπακασέτα να σκοράρει με το κεφάλι, κερδίζοντας κατά κράτος τον Γκιλιέρμε στον αέρα μετά την σέντρα του Γκάλο!

Η ΑΕΚ πίεσε και για δεύτερο γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία για το… buzzer beater της σεζόν! Ο Ποντένσε έκανε απίθανη κούρσα από τα αριστερά, πάσαρε στον Γκερέρο και εκείνος μοίρασε για τον Φετφατζίδη, ο οποίος ολομόναχος απέναντι από τον Μπάρκα απέτυχε να σημαδέψει την εστία!

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (70′ Μπογέ), Τσιγκίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (60′ Μοράν), Σιμόες, Γκάλο, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (50′ Γιακουμάκης), Λιβάγια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Βούκοβιτς, Μεριά, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Χριστοδουλόπουλος (74′ Φετφατζίδης), Φορτούνης (81′ Τουρέ), Ποντένσε, Χασάν (85′ Γκερέρο).Δείτε το βίντεο:

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ