Ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 την ΑΕΛ και πάτησε κορυφή

Με σύμμαχο και την τύχη ο Ατρόμητος ξεκλείδωσε την άμυνα της ΑΕΛ χάρη σε γκολ του Μπρούνο στο 54′ και η συνέχεια έγινε πιο εύκολη.

Οι «βυσσινί» έμειναν από το 70′ με δέκα λόγω αποβολής του Χούμπτσεφ και λίγο πριν το φινάλε ο Ουγκράι έκανε το 2-0 και κλείδωσε το τρίποντο για τους Περιστεριώτες που τους έστειλε με ματς περισσότερο στην πρώτη θέση.

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχουν 10 βαθμούς έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ κι αυτό με πέναλτι!

Σε ό,τι αφορά την ΑΕΛ, έκανε ακόμα μια άσχημη εμφάνιση, με τους «βυσσινί» μετά από τέσσερις αγωνιστικές να έχουν μόλις 3 βαθμούς.

Ο Νταμίρ Κάναντι κατέβασε τον Ατρόμητο με 4-2-3-1. Ο Μέγιερι ήταν στην εστία, με τους Ρισβάνη, Χατζηισαΐα μπροστά του, τον Γιαννούλη στα αριστερά του και τον Σάκιτς στα δεξιά του. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς. Δεκάρι ο Βασιλακάκης, αριστερά βρέθηκε ο Ουγκράι, δεξιά ο Μπρούνο και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουλούρης.

Από την άλλη πλευρά, ο Σωτήρης Αντωνίου παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 5-4-1, που γινόταν 5-3-2 όταν έκανε επίθεση στην κόντρα η ΑΕΛ. Στο τέρμα βρέθηκε ο Κρίστινσον, στο κέντρο της άμυνας οι Γκόλιας, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ, Ντέλετιτς. Στον άξονα ήταν οι Κόεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς και ο Κούνιτς που γινόταν και δεύτερος επιθετικός, ενώ μπροστά ο Μόρσι.

Μέτριο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι. Ατρόμητος κι ΑΕΛ δεν προσέφεραν κάποιο ιδιαίτερα καλό θέαμα στον λίγο κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι ωστόσο ήταν καλύτεροι κι εκείνοι που έχασαν τις ευκαιρίες για κάποιο γκολ.

Στο 11′ ο κορυφαίος του γηπέδου Ουγκράι πέρασε στον Κουλούρη κι αυτός με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γιαννούλη στο 16′, ενώ στο 18′ ο Μπουσούλατζιτς σούταρε, ο Κρίστινσον έσωσε, με τον Κουλούρη να παίρνει το ριμπάουντ και να αστοχεί για δεύτερη φορά.

Η πίεση του Ατρόμητου συνεχίστηκε και ήρθαν ακόμα δύο καλές ευκαιρίες από στημένα. Πρώτα στο 25′ ο Ουγκράι εκτέλεσε κόρνερ, με τον Ρισβάνη να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ κι εν συνεχεία από φάουλ αυτή τη φορά του Ούγγρου, ο Γρομητσάρης μπήκε στην πορεία της μπάλας και λίγο έλειψε να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα δεν είχαμε κάποια άλλη καλή στιγμή, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν σωστά όπως φάνηκε στο ριπλέι για πέναλτι σε ένα τράβηγμα του Γκόλια στον Ρισβάνη, με τον ρέφερι να μη δείχνει κάτι και το ημίχρονο να λήγει ισόπαλο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα της Λάρισας να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς. Συγκεκριμένα στο 48′ ο Λεοζίνιο μετά από κόντρες έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή κι έκανε το σουτ με τον Μέγιερι να σώζει.

Στο 52′, οι Λαρισαίοι απείλησαν εκ νέου με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίτι, με τον Ούγγρο γκολκίπερ να μπλοκάρει.

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος κυριάρχησε ξανά και κατάφερε να βρει το γκολ που αναζητούσε. Στο 54′, ο Μπρούνο μετά από έναν περίεργο τρόπο έκανε το 1-0.

Ο Ουγκράι σέντραρε με τον Χούμπτσεφ με κεφαλιά να προσπαθεί να διώξει, την μπάλα να βρίσκει στον Μπρούνο και να πηγαίνει προς το τέρμα. Ο Ισλανδός την έδιωξε, ίσως και από μέσα, με τον Βραζιλιάνο τελικά από κοντά να την σπρώχνει στα δίχτυα για το 1-0.

Εννέα λεπτά αργότερα, ο Ουγκράι απείλησε με σουτ, ενώ στο 70′ η ΑΕΛ έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Χούμπτσεφ με δεύτερη κίτρινη.

Ο Ατρόμητος έχασε κάποιες ευκαιρίες με τους Βασιλακάκη, Χατζηισαΐα, Κωτσόπουλο και τελικά καθάρισε με τον Ουγκράι!

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ατρόμητου στο 85′ μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ τελείωσε την αναμέτρηση κάνοντας το 2-0.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς (87′ Νάτσος), Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Μπουσούλατζιτς, Μάντσον, Βασιλακάκης (78′ Μούγιακιτς), Ουγκράι, Μπρούνο, Κουλούρης (83′ Κωτσόπουλος).

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Γρομητσάρης, Μόρσι (46′ Λεοζίνιο), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Κόεφ (46′ Πίτι), Κούνιτς (80′ Μπαργκάν), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ