Έγραψε ιστορία η ΑΕΚ στο χάντμπολ: Προκρίθηκε στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ

Στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ κατάφερε να προκριθεί η ΑΕΚ.

Η Ένωση ήρθε ισόπαλη 23-23 με την Μαδέιρα και σε συνδυασμό με τη νίκη της 29-21 στην Πορτογαλία προκρίθηκε στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ στο χάντμπολ.

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι και έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό. Η ΑΕΚ θα μπορούσε, μάλιστα, να πάρει και τη νίκη όντας μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Μεγάλη εμφάνιση για τον Χριστόδουλο Μυλωνά με πέντε τέρματα. Ο Έλληνας πλέι μέικερ είχε πετύχει οκτώ τέρματα στο πρώτο παιχνίδι. Σπουδαίος ο Θανάσης Συγγάρης κάτω από τα δοκάρια που έπιασε δύο πέναλτι ενώ είχε συνολικά 10 αποκρούσεις.

Η ΑΕΚ μπήκε αγριεμένη στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε με 3-0 μετά από ωραίο σουτ του Λόκκεν και 4-1 με τον Βραζάλιτσα στο πρώτο πεντάλεπτο. Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού διατήρησε διαφορά τριών τερμάτων (5-2, 6-3, 7-4, 8-5) μέχρι το 15ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Πίντο και ο Σάντος μείωσαν σε 8-7 για τη Μαδέιρα. Στο μεταξύ ο Συγγάρης απέκρουσε πέναλτι του Πορτογάλου πλέι μέικερ. Ο Μυλωνάς έδωσε τη λύση (9-7) μετά από αρκετή ώρα για την ΑΕΚ την ώρα που η Μαδέιρα προσπαθούσε να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Οι Πορτογάλοι με γκολ του Λίμα στο 29ο λεπτό διαμόρφωσαν το 13-12 του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ προηγήθηκε με 15-12 με τον Αργυρού στην κόντρα. Οι Πορτογάλοι αντέδρασαν και πάλι όμως και με τους Σεμέδο και Πίντο να τους κρατάνε στο παιχνίδι ισοφάρισαν σε 19-19 στο 46ο λεπτό, ενώ πέρασαν και μπροστά για πρώτη φορά με τον Πίντο.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα η ΑΕΚ έχασε πέναλτι με τον Αργυρού, αλλά στο επόμενο ο Χόγκας ήταν πιο εύστοχος για το 20-20 στο 49ο λεπτό. Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού πέρασε και πάλι μπροστά με 21-20 με τον Πέρρο, ενώ ο Σεμέδο έδωσε και πάλι προβάδισμα στους Πορτογάλους.

Ο Χόγκας με τέρμα που σημείωσε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 23-23 και ακολούθησε πανδαιμόνιο από τους φίλους της ΑΕΚ που γέμισαν την αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ θα μάθει τον αντίπαλό της στον τελικό αύριο. Υποψήφιες ομάδες η IBV από την Ισλανδία και η Ποτάισα Τούρντα από τη Ρουμανία με τους Ισλανδούς να επικρατούν στο πρώτο παιχνίδι με 31-28. Οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 12/13 Μαΐου και 19/20 Μαΐου με τις έδρες να γίνονται γνωστές μετά την γνωστοποίηση του ζευγαριού του τελικού.

ΑΕΚ – Μαδέιρα 23-23

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 6-4, 8-6, 10-9, 12-9, 13-12 (ημ), 15-13, 17-15, 19-17, 21-20, 21-21, 23-23

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας, Ζαμπούνης, Π. Νικολαΐδης, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν, Δομπρής, Βαμβακάς, Αργυρού, Βραζάλιτσα, Μυλωνάς .

ΜΑΔΕΪΡΑ (Πάουλο Φιντάλγκο): Λίμα, Βιέιρα, Μορέιρα, Μάρτινς, Γκόμες Ν., Σάντος Ντ., Καρβάλιο, Μιράντα, Σεμέδο, Γκόμες Ζ., Καπντεβίλ, Πίντο, Νέκρουσετς.

Πηγή ρεπορτάζ: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ