• Δεν αφαιρούνται βαθμοί από τον ΠΑΟΚ - Χάνει το ματς με Ολυμπιακό 0-3 -Με κόσμο κόντρα σε ΑΕΚ

  1:57 πμ, Κυριακή 11 Μάρ 2018 1:57 πμ, Κυριακή 11 Μάρ 2018

  Στη μία τα μεσάνυχτα και μετά από συνεδρίαση σχεδόν 13 ωρών, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε γνωστή την απόφασή της για την υπόθεση του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που δεν ξεκίνησε ποτέ.

  Αυτή ακυρώνει την πρωτόδικη απόφαση της Μαρία Σκολαρίκη στη Λίγκα κατά τα 2/3.

  Αναλυτικά:

  -Ακυρώνει την αφαίρεση τριών βαθμών για τον ΠΑΟΚ

  -Κατακυρώνει το ντέρμπι υπέρ του Ολυμπιακού με 0-3.

  -Σβήνει την τιμωρία των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, κάτι πυ σημαίνει ότι το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα γίνει με κόσμο, αφού σήμερα το πρωί θα εκδοθούν εισιτήρια.

  Η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν έχει γίνει διακοπή του αγώνα αλλά μη έναρξη και έτσι έχει τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ μόνο με το πρώτο σκέλος του άρθρου 15, παράγραφος 3ε του πειθαρχικού κώδικα που αναφέρει ότι… «εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000)».

  Ο αγώνας κατακυρώθηκε στον Ολυμπιακό με βάση το άρθρο 21, παράγραφος 3 για μη τέλεση αγώνα με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ.

  Αναλυτικά:

  " Σας γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 9/10-03-2018

  ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ : Α) την υπ΄ αριθ. πρωτ. εισερχ. στην ΕΠΟ 637/6-3-2018 έφεση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ» κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑΣ, Β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της διοργανώτριας Αρχής αγώνων ποδοσφαίρου “ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑΣ” 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUEΕΛΛΑΔΑΣ” κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της «Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ», αντιμωλία των διαδίκων.

  ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την υπό στοιχείο Β΄ ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

  ΔΕΧΕΤΑΙ τυπικώς και κατ΄ ουσίαν την έφεση.

  ΔΕΧΕΤΑΙ κατά το μέρος που κρίθηκε νόμιμη την υπό στοιχείο Γ΄ κύρια παρέμβαση της “ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ” .

  ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις : α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

  ΔΙΑΚΡΑΤΕΙ και δικάζει την υπόθεση.

  ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

  ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

  ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι η εκκαλούσα τέλεσε την πράξη του άρθρου 15 πργ. 3 περ. ε΄ εδ. α΄ ΠΚ και την πράξη του άρθρου 21 πργ. 3, ΙΙ β΄ ΚΑΠ.

  ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ.

  ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την απόδοση του παραβόλου στην εκκαλούσα.

  Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε στην Αθήνα την 10/3/2018.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΤΕΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ ΚΩΝ/ΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ".

  Στο "Μακεδονία Παλλάς" γίνεται αυτή την ώρα σύσκεψη όλων των στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ώστε να γίνει ο συντονισμός για την διεξαγωγή του ντέρμπι με την ΑΕΚ με κόσμο.

  Προσφεύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο ΠΑΟΚ για την απόφαση

  Οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ δεν αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και ανακοίνωσαν πως θα προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ζητώντας την επανάληψη του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα!

  Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

  «Περιμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη μια τελική απόφαση σχετικά τη μη τέλεση του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

  Η σημερινή απόφαση δεν δικαιώνει την εκτίμησή μας, πως ο αγώνας πρέπει να οριστεί και να διεξαχθεί κανονικά και για τον λόγο αυτό θα προσφύγουμε άμεσα στο Διαιτητικό Δικαστήριο».

  Πηγή πληροφοριών: filathlos.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα