Νεϊμάρ: Ποτέ στη ζωή μου δεν έβαζα το οικονομικό πάνω απ’ όλα

Η καρδιά του άρχισε να του… φωνάζει πως έπρεπε να κυνηγήσει κάτι καινούριο. Αυτό τόνισε ο Νεϊμάρ κατά την επίσημη παρουσίασή του από την Παρί Σεν Ζερμέν, κάνοντας λόγο για μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής του και απαντώντας σε όσους τον κατηγόρησαν πως ήθελε να φύγει από τη σκιά του Μέσι στη Μπαρτσελόνα.

Ο Βραζιλιάνος σταρ, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, παρουσιάστηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου στο Παρίσι, όντας πλέον μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν και έχοντας κλείσει το κεφάλαιο της Μπαρτσελόνα.

Όπως ανέφερε και στο βίντεο με το οποίο αποχαιρέτησε τους «μπλαουγκράνα», το βράδυ της Πέμπτης, υποστήριξε ξανά ότι ήταν θέμα φιλοδοξιών και επιθυμίας να ξεκινήσει κάτι καινούριο, αναλαμβάνοντας μια νέα πρόκληση.

«Έχω τεράστια “δίψα” για ποδόσφαιρο, όμως ήθελα μια καινούρια πρόκληση. Θέλω να συνεχίσω να διεκδικώ και να κατακτώ τίτλους. Η καρδιά μου, μου είπε ότι πρέπει να κυνηγήσω τις φιλοδοξίες μου κι έτσι έκανα. Ακολούθησα αυτό που μου είπε η καρδιά μου.

Λυπάμαι αν ο κόσμος θεωρεί ότι έκανα κάτι κακό, αλλά δεν έχω κάνει κάτι άσχημο. Δεν ήταν κάτι εύκολο. Ήταν ίσως η πιο δύσκολη απόφαση που έχω κληθεί να πάρω. Σκεφτόμουν και ξανασκεφτόμουν γιατί ήθελα να καταλάβω τι έπρεπε να κάνω σε αυτό το σημείο της ζωής μου.

Δεν ήμουν το αστέρι της Μπαρτσελόνα και ούτε με ενδιέφερε αυτό. Δεν είναι αυτό που ζητάω στη ζωή και την καριέρα μου. Προσαρμόστηκα και ταίριαξα πολύ καλά στη Μπαρτσελόνα. Οι τίτλοι είναι αυτό που με καθοδηγεί και μου δίνει συνεχώς κίνητρο για νέες επιτυχίες. Θέλω να κάνω όσο το δυνατόν μεγαλύτερα και πιο σημαντικά όνειρα.

Αν ο κόσμος νομίζει ότι ήρθα στο Παρίσι για τα χρήματα, θέλω να πω ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έβαζα το οικονομικό πάνω απ’ όλα. Όσοι δεν με ξέρουν μιλούν για τα χρήματα, όμως πρώτα και πάνω απ’ όλα έβαζα τη δική μου ευτυχία και της οικογένειάς μου.

Έχω αισθανθεί ήδη άνετα στο Παρίσι γιατί έχω αρκετούς φίλους και μπορώ να πω ότι είμαι έτοιμος να παίξω ακόμα και αύριο, στο παιχνίδι με την Αμιέν» είπε ο Νεϊμάρ.

Από την πλευρά του, το μεγάλο αφεντικό της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαΐφι, χαρακτήρισε τον Βραζιλιάνο έναν ποδοσφαιρικό αστέρα παγκοσμίως και εξέφρασε την ευχή του να τον δει να γράφει ιστορία με τη φανέλα της Παρί. «Θέλουμε να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ μαζί του»υπογράμμισε, προκαλώντας έκπληξη όταν μίλησε για το οικονομικό κομμάτι, όπου και είπε: «Ο Νεϊμάρ μπορούσε να εξασφαλίσει συμβόλαιο με πολύ περισσότερα χρήματα σε άλλες ομάδες, όμως ήρθε στη δική μας για το πλάνο το οποίο του παρουσιάσαμε…».

Επιπλέον, τόνισε ότι: «σε 2-3 χρόνια δεν θα είναι πια ο Νεϊμάρ η ακριβότερη μεταγραφή, αφού αυτό το ποσό θα ξεπεραστεί. Σε όσους ασχολούνται με το Financial Fair Play απαντάω απλά να … πάρουν έναν καφέ και να ηρεμήσουν. Δεν πρόκειται να έχουμε προβλήματα, υπήρξε απόλυτη διαφάνεια».

Όταν ο Νεϊμάρ ρωτήθηκε για την περίφημη φωτογραφία του Πικέ και το μήνυμα πως ο Βραζιλιάνος θα έμενε στη Βαρκελώνη, απάντησε: «Δεν ξέρω γιατί την ανέβασε, του είχα πει να μη γράψει ότι θα μείνω. Δεν ήξερα τι θα έκανα εκείνη τη στιγμή. Δεν είχα αποφασίσει».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ