Η «διαμάχη» Μποργκ – ΜακΕνρό στην μεγάλη οθόνη – ΦΩΤΟ

Η θρυλική αντιπαλότητα του Σουηδού Μπιορν Μποργκ και του Αμερικανού Τζον ΜακΕνρό είναι το κεντρικό θέμα μίας νέας ταινίας για τις περίφημες μάχες μεταξύ των δύο κορυφαίων αθλητών του τένις τόσο εντός και όσο και εκτός γηπέδων.

Τον Μπιορν Μποργκ υποδύεται αντίστοιχα ο Σουηδός ηθοποιός Sverrir Gudnason και τον ΜακΕνρό ο Αμερικανός Shia LaBeouf.

Η ταινία εξερευνά τη σύγκρουση των δύο παιχτών του τένις με επίκεντρο τον τελικό του Wimbledon το 1980, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα ματς του αθλήματος.

Το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, καθώς και το ταμπεραμέντο τους έκαναν την αντιπαλότητα ακόμη πιο έντονη στα μάτια των θεατών.

Ο Μποργκ 24 ετών τότε, ήταν ήρεμος, άνετος και συγκεντρωμένος, ο ΜακΕνρό από την άλλη 21 ετών είχε τη φήμη του «κακού παιδιού» του τένις με εκρηκτικό ταμπεραμέντο και οργ��σμένα ξεσπάσματα εναντίον των διαιτητών.

«Νομίζω ότι είναι μία ιστορία για δύο ανθρώπους που θεωρήθηκαν εντελώς διαφορετικοί, αλλά είχαν πολλά περισσότερα κοινά απ’ όσα γνώριζε ο κόσμος και είχαν αναπτύξει φιλική σχέση από το συγκεκριμένο ματς», δήλωσε ο Δανός σκηνοθέτης της ταινίας Janus Metz Pedersen, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Σουηδία.

«Έγιναν στενοί φίλοι αργότερα στη ζωή, νομίζω ότι κατανοούσαν ο ένας τον άλλον. Έκαναν το ίδιο ταξίδι» πρόσθεσε ο Gudnason.

Η ταινία γυρίζεται στη Σουηδία και προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2017. Στο ρόλο του προπονητή του Μποργκ, Lennart Bergelin θα εμφανιστεί ο βετεράνος Σουηδός ηθοποιός Stellan Skarsgard.

Ο LaBeouf είπε ότι είναι «πολύ σίγουρος» για την επιτυχία της ταινίας και εξέφρασε την ελπίδα ο Αμερικανός τενίστας να είναι από τους πρώτους που θα την δουν.

Ο Skarsgard μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από το καλοκαίρι του 1980 όταν παρακολούθησε το ματς μεταξύ των Μποργκ και ΜακΕνρό, το οποίο τον έκανε να «κολλήσει» με το άθλημα.

«Αυτός ο τελικός γρήγορα σταμάτησε να είναι άθλημα. Έγινε μεγάλο δράμα και ήταν φανταστικό να το βλέπεις και κατέληξα να ενδιαφέρομαι τόσο πολύ όσο και όλοι οι κολλημένοι με το άθλημα» ανέφερε ο Σουηδός ηθοποιός.

Ο Μποργκ κατάφερε να κατακτήσει πέντε συνεχείς φορές το τρόπαιο στο Wimbledon τα έτη 1976, 1977, 1978, 1979 και 1980.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Ο ΜάκΕνρο αμφισβητεί την αυθεντικότητα της αυτοβιογραφικής του ταινίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ