Μέγα σκάνδαλο στο ποδόσφαιρο – Συλλήψεις στελεχών της FIFA για δωροδοκία – ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυρό πλήγμα για την FIFA και τον πρόεδρό της, Ζεπ Μπλάτερ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ισχυρού άνδρα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι ελβετικές αρχές σε συνεργασία με το FBI νωρίς το πρωί συνελήφθησαν τουλάχιστον δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εκβιασμό, δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Την αποκάλυψη έκαναν οι «New York Times» και στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι συλληφθέντες αναμένεται να εκδοθούν στις Η.Π.Α.

Τις πρώτες πρωινές ώρες οι αρχές έφτασαν αιφνιδιαστικά στο πολυτελές ξενοδοχείο «Baur au Lac» της Ζυρίχης, πήραν από τη ρεσεψιόν τα κλειδιά των δωματίων στα οποία διέμεναν οι αξιωματούχοι της FIFA και εν συνεχεία προχώρησαν στις συλλήψεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα κύλησαν ήρεμα και δύο τουλάχιστον άτομα μεταφέρθηκαν από το ξενοδοχείο χωρίς χειροπέδες.

Το στέλεχος, Εντουάρντο Λι, από την Κόστα Ρίκα, αποχώρησε από την πλαϊνή πόρτα συνοδεία της αστυνομίας και του επετράπη να πάρει μαζί του τις αποσκευές του, οι οποίες έφεραν το λογότυπο της FIFA. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των αρχών, οι εισαγγελείς έχουν απαγγείλει κατηγορητήριο και για άλλα άτομα εκτός των συλληφθέντων μεταξύ των οποίων είναι ο Τζέφρι Γουέμπ από τα νησιά Κέιμαν, ο Ευγκένιο Φιγκερέδο από την Ουρουγουάη, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Νοτίου Αφρικής αλλά και ο Τζακ Γουόρνερ από το Τρινιτάντ Τομπάγκο, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για αρκετά ζητήματα διαφθοράς.

«Έχουμε εκπλαγεί από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η FIFA σε κάθε δραστηριότητά της. Πρόκειται για θεσμοθετημένη διαφθορά», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας. Μέχρι στιγμής το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας, το FBI και η FIFA δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο. Την ίδια ώρα η υπόθεση είναι υψίστης σημασίας για τις Η.Π.Α. και την εισαγγελέα, Λορέτα Λιντς, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν από μόλις ένα μήνα.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: pamesports.gr

Διαβάστε επίσης:

Στην Ελούντα ο Κάρλος Τέβες – ΦΩΤΟ

Έκανε το ντέρμπι… περίπατο ο Παναθηναϊκός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ