Ρούνεϊ: Ονειρό μου ένα Μουντιάλ ή ένα Euro

Ρούνεϊ: Ονειρό μου ένα Μουντιάλ ή ένα Euro

 

Επιθυμία αποτελεί για τον Γουέιν Ρούνεϊ η κατάκτηση εντός Μουντιάλ ή ενός Euro. Ο Άγγλος άσος αναμένεται να συμπληρώσει τις 100 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα την Παρασκευή, αλλά ο ίδιος ανέφερε πως θα ήταν πρόθυμος να ανταλλάξει αυτή τη διάκριση με την κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου ή ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Θα μπορούσα να έχω παίξει σε 200 αγώνες και να σκοράρω 100 γκολ για την Εθνική ομάδα μου, αλλά στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζεις τίτλους», υπογράμμισε ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνέχισε: «Γι’ αυτό παίζουμε ποδόσφαιρο, αυτός είναι ο στόχος του κάθε παίκτη. Φυσικά, δεν θα γίνω ποτέ ένας μεγάλος μύθος όπως ο σερ Μπόμπι, γιατί αυτός έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Για να βρεθώ στο δικό του επίπεδο θα πρέπει κι εγώ να κερδίσω ένα Μουντιάλ».

Σημειώνεται ότι η Αγγλία την Παρασκευή θα αντιμετωπίσουν τη Σλοβενία για τον 5ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016 και θα παίξει με τον «αέρα» της υπεροχής που της δίνει η πρώτη θέση ύστερα από τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και τέρματα 8-0, έχοντας την ευκαιρία να παγιώσουν το προβάδισμά τους.

Από την άλλη, για τον Γουέιν Ρούνεϊ, που ήδη μετρά δύο γκολ στα προκριματικά του Euro 2016, θα είναι μια ειδική βραδιά, καθώς πρόκειται να γίνει ο ένατος παίκτης στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που θα φτάσει στο ορόσημο των 100 διεθνών συμμετοχών με την Εθνική ομάδα.

Μια μεγάλη επιτυχία, αναμφίβολα, που θα εορταστεί με το παραδοσιακό καπέλο σε χρυσό χρώμα πριν το εναρκτήριο λάκτισμα. Το ρεκόρ του Πίτερ Σίλτον (125 συμμετοχές) είναι προς το παρόν αρκετά μακρινό σε σχέση με εκείνο του ο σερ Μπόμπι Τσάρλτον, που είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική Αγγλίας με 49 γκολ. Στην ειδική αυτή κατάταξη ο Ρούνεϊ είναι προς το παρόν τέταρτος (43), πίσω από τον Τσάρλτον και τους Γκάρι Λίνεκερ (48), Τζίμι Γκριβς (44), αλλά είναι πια θέμα χρόνου να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών ως προς τα αριθμητικά δεδομένα.

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ