Focus: H Ελλάδα αμυνόταν ανηλεώς

Focus: H Ελλάδα αμυνόταν ανηλεώς

«Στην μονομαχία των χαμένων της πρεμιέρας, Ιαπωνία και Ελλάδα παρουσίασαν ένα κακό παιγνίδι και οι οπαδοί προτίμησαν να περάσουν την ώρα τους στο κυλικείο», παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, σχολιάζοντας την χθεσινή αναμέτρηση.

«Η ισοπαλία χωρίς τέρματα δεν βοηθά καμία από τις δύο ομάδες. Μόνο ο αντίπαλός τους, η Κολομβία αντλεί οφέλη» προσθέτει η εφημερίδα, υπενθυμίζοντας σε άλλο σημείο τον καυγά μεταξύ του Γιάννη Μανιάτη και του Γιώργου Τζαβέλα κατά την προπόνηση μετά από την ήττα με 3-0 από την Κολομβία. «Η επέμβαση των συμπαικτών τους απέτρεψε το να πιαστούν στα χέρια οι δύο ποδοσφαιριστές. Ο Μανιάτης ήθελε να φύγει και πάλι εκλήθησαν οι συμπαίκτες του να τον συνετίσουν», γράφει η Süddeutsche Zeitung περιγράφοντας την ανάπτυξη του ελληνικού παιγνιδιού:

«Ο Μανιάτης ξεκίνησε στο κέντρο ως μέρος μιας κατ’ αρχήν άτολμης ελληνικής ενδεκάδας, από την οποία έλειπε η αγωνιστικότητα. Έβλεπαν τους Ιάπωνες από μακριά, όταν οι τελευταίοι αντήλλασσαν πάσες. Άφησαν το κέντρο του γηπέδου στους αντιπάλους τους, τους οποίους μάρκαραν στα 16 μέτρα. Πολλές φορές ξεχνούσαν ακόμη κι αυτό».

Τέλος, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η αποβολή του Κατσουράνη και οι αλλαγές που υποχρεώθηκε να κάνει ο Σάντος είχαν ως συνέπεια να τολμούν περισσότερο οι Έλληνες να προωθηθούν.

Παρόμοιες είναι και οι επισημάνσεις του Focus για το χθεσινό παιγνίδι. «Η Ιαπωνία ήλεγχε το παιγνίδι και είχε την κατοχή της μπάλας, δεν μπόρεσε ωστόσο να εξαργυρώσει σε γκολ την υπεροχή της. Αντίθετα, η Ελλάδα αμυνόταν ανηλεώς. Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να εκπλήσσει, με δεδομένο ότι οι έλληνες έπαιζαν από το 37ο λεπτό με έναν παίκτη λιγότερο, καθώς ο Κατσουράνης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα».

 

Πηγή: DW

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ