Η Βραζιλία πέρασε στον τελικό

Η Βραζιλία πέρασε στον τελικό

Στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών προκρίθηκε η Βραζιλία, καθώς νίκησε με 2-1 την Ουρουγουάη στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Ορίζοντα στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, με γκολ του Παουλίνιο στο 86’.

Έχασε πέναλτι ο Φορλάν στο 12’ για να ανοίξει το σκορ στο 12’. Η «σελεσάο» περιμένει τον άλλο ημιτελικό την Πέμπτη ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία για να μάθει τον αντίπαλό της.

Το ματς (υπήρχαν ξανά διαδηλώσεις από τους ντόπιους, αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις) είχε πάθος και δύναμη και η «σελέστε» κέρδισε πέναλτι στο 12’, όταν ο Νταβίντ Λουίζ ανέτρεψε τον Ντιέγκο Λουγκάνο στην περιοχή, ενώ ο Ουρουγουανός αμυντικός προσπαθούσε να πάρει καλύτερη θέση σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ντιέγκο Φορλάν στο 14′, αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς.

Ο άσος της Ιντερνασιονάλ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 30’, όταν ένα σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Έτσι, στο 41’ η Βραζιλία τιμώρησε τη αντίπαλό της με γκολ του Φρεντ.

Ο επιθετικός της Φλουμινένσε, πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Μουσλέρα σε κοντινό πλασέ του Νεϊμάρ (είχε πάρει πολύ καλή πάσα από τον Παουλίνιο) και σκόραρε.

Τελικά, η Ουρουγουάη ισοφάρισε στο 48’, με τον Έντινσον Καβάνι, οποίος έκανε το 1-1 με διαγώνιο αριστερό σουτ, μέσα από την μεγάλη περιοχή. Στο 66’ κεφαλιά του Σουάρες πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 69’ έχασε ευκαιρία ο Νεϊμάρ, ενώ στο 79’ σουτ του Καβάνι κόντραρε και πέρασε κόρνερ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Η Βραζιλία, όπως το συνηθίζει σκόραρε στα τελευταία λεπτά. Συγκεκριμένα, έκανε το 2-1 στο 86’ ο Παουλίνιο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ.

Διαιτητής: Ενρίκε Όσες (Χιλή)

Οι συνθέσεις

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Φελίπε Σκολάρι): Σέζαρ, Νταβίντ Λουίζ, Σίλβα, Άλβες, Μαρτσέλο, Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ (73’ Ερνάνες), Νεϊμάρ (90+2’ Ντάντε), Χουλκ (64’ Μπέρναρντ), Φρεντ

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρεζ): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Κάσερες, Περέιρα, Αρέβαλο, Γκονζάλες (83΄ Γκαργκάνο), Ροντρίγκεζ, Φορλάν, Καβάνι, Σουάρες

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ