Στάθμευσε σωστά τη μοτοσικλέτα σου

Στάθμευσε σωστά τη μοτοσικλέτα σου

Το να βρεις μια θέση να παρκάρεις τη μοτοσικλέτα σου είναι απείρως πιο εύκολο από την αντίστοιχη διαδικασία με το αυτοκίνητο. Κάθε μέρος, όμως, δεν είναι εξίσου ασφαλές.

Συνήθως, το άγχος για κάποιον οδηγό αυτοκινήτου τελειώνει με το που θα βρει την πολυπόθητη θέση στάθμευσης ή παρκαρίσματος. Αντίθετα, το άγχος ενός μοτοσικλετιστή ξεκινά την ώρα που θα απομακρυνθεί από το δίκυκλό του – θα το βρει όπως το άφησε, ή θα επιστρέψει σε μια πεσμένη μοτοσικλέτα;

Για τον λόγο αυτό, η επιλογή της θέσης θα πρέπει να γίνεται λίγο προσεκτικά και να μη στριμώχνουμε τη μοτοσικλέτα μας στο πρώτο μέρος που θα βρούμε.

Στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις, βρίσκονται κάποιες (αλλά όχι αρκετές) θέσεις παρκαρίσματος ειδικά για δίκυκλα, οι οποίες διαχωρίζονται με κάγκελα. Προτιμήστε τις συγκεκριμένες θέσεις, ακόμη κι αν περπατήσετε λίγο παραπάνω για τον προορισμό σας.

Αποφύγετε να παρκάρετε σε πεζοδρόμια. Εκτός του ότι είναι παράνομο είναι και εξαιρετικά ενοχλητικό για τους πεζούς που τα χρησιμοποιούν.

Αν αποφασίσετε να παρκάρετε ανάμεσα σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, σιγουρευτείτε πρώτα ότι υπάρχει άφθονος χώρος – όχι για να χωρέσει η μοτοσικλέτα σας, αλλά για να κάνουν τα αυτοκίνητα μανούβρες, όταν θελήσουν να φύγουν.

Ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει χώρος, προτιμήστε να αφήσετε τη μοτοσικλέτα σας πιο κοντά στο δεύτερο αυτοκίνητο. Ο οδηγός του θα έχει καλύτερη ορατότητα, όσο κάνει μανούβρες, αφού θα την έχει μπροστά του. Αντίθετα, ο οδηγός του αυτοκινήτου που έχει πίσω του τη μοτοσικλέτα δεν θα τη βλέπει το ίδιο καθαρά.

Το να παρκάρεις τη μοτοσικλέτα σου πίσω από φορτηγό (ή φορτωμένο αυτοκίνητο) είναι σαν να προκαλείς την τύχη σου. Οι πιθανότητες να την προσέξει από τους καθρέφτες είναι λίγες.

Προσπαθήστε να μαντέψετε τις ικανότητες των οδηγών των αυτοκινήτων που βρίσκονται προς και πίσω από την παρκαρισμένη μοτοσικλέτα σας. Ένα αυτοκίνητο με γρατσουνιές και χτυπήματα στους προφυλακτήρες σημαίνει ότι ο οδηγός του δεν τα πάει πολύ καλά με το παρκάρισμα.

Αν παρκάρετε σε δρόμο με κλίση, προτιμήστε το διπλό σταντ, αν έχετε. Αν δεν έχετε, φροντίστε, ώστε το μπροστινό μέρος της μοτοσικλέτας σας να κοιτά προς την κατηφόρα και ότι έχετε βάλει σχέση στο κιβώτιο.

Σημαντικότατη, τέλος, είναι και η ασφάλειά της από κλέφτες. Φροντίστε η θέση που την αφήνετε να είναι ορατή από τους περαστικούς και μην την αφήνετε ξεκλείδωτη ούτε για μερικά λεπτά.

ΠΗΓΗ: mototriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ