Πάπας Φραγκίσκος: Θαυμάζω τους Έλληνες – ΒΙΝΤΕΟ

«Θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου στον ελληνικό λαό ο οποίος παρά τις σοβαρές δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει μπόρεσε να κρατήσει ανοιχτή την καρδιά του και διάπλατες τις πόρτες» ανέφερε, στο μήνυμά του προς του Έλληνες ο Πάπας Φραγκίσκος, στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

«Πάρα πολλοί απλοί άνθρωποι έβαλαν προς διάθεση εκείνο το λίγο που είχαν, για να το μοιραστούν με όποιον ήταν στερημένος στα πάντα» πρόσθεσε ο Ποντίφικας και συνέχισε λέγοντας:

«Σήμερα θα ήθελα να ανανεώσω την από καρδιάς έκκληση για υπευθυνότητα και αλληλεγγύη μπροστά σε μία τόσο δραματική κατάσταση».

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τόνισε ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πριν ακόμη να είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι, είναι πρόσωπα, ονόματα, ιστορίες» και υπογράμμισε ότι «μόνο με κοινή προσπάθεια μπορούμε να βρούμε λύσεις για το προσφυγικό».

Ο Πάπας Φραγκίσκος ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για την πρόσκλησή του ενώ την έκλεισε λέγοντας «ευχαριστώ» στα ελληνικά.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ευχαριστώ τον Πάπα για την επίσκεψή του – ΒΙΝΤΕΟ

Ο διάλογος του Τσίπρα με τον Βαρθολομαίο για τους εταίρους και το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

Η γυναίκα που ξέσπασε σε κλάματα γονατίζοντας μπροστά στον Πάπα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ