Ζωγράφου: Συγκλονίζει η μητέρα του 17χρονου που είχε απαχθεί – «Μαχαίρωσαν 80 φορές τον σύζυγό μου»

Η μητέρα του 17χρονου που είχε απαχθεί από τη συμμορία στην Πολυτεχνειούπολη, στου Ζωγράφου όπου έκανε συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ., συγκλονίζει μιλώντας για τη δραματική εμπειρία που έζησε με την απαγωγή του γιου της.

Η Μαίρη Παπαδάτου, μητέρα του 17χρονου μίλησε στην ΕΡΤ και δήλωσε ανακουφισμένη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «κάθε ημέρα που περνάει, αυτά τα χρόνια, είναι στη σκέψη μας αυτό το γεγονός. Το περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα γίνει γιατί έχω εμπιστοσύνη στην Αστυνομία. Νιώθω ανακούφιση γιατί ξέρω ότι τουλάχιστον αυτός που τραυματίστηκε θα φυλακιστεί».

Εξιστορώντας τα όσα βίωσε ο ανήλικος, τότε, γιος της είπε ότι «το παιδί γυρνούσε σπίτι με τα πόδια στις 11 το βράδυ,  έξω από τη φοιτητική εστία του ζωγράφου στην Ούλωφ Πάλμε. Ξαφνικά, ένας του έβαλε μια κουκούλα στο κεφάλι, τον πέταξε μέσα στον χώρο της φοιτητικής εστίας και από εκεί τον φόρτωσαν σε ένα πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου που στην Πολυτεχνειούπολη, το χτύπησαν με το παιδί πάρα πολύ άσχημα για να πει πού μένει. Του πήραν τα κλειδιά και μπήκαν στο σπίτι μαζί την νύχτα με τα κλειδιά».

Όλο αυτό το διάστημα της ληστείας ο 17χρονος παρέμενε δεμένος σε δέντρο και τον φυλούσαν δύο μέλη της συμμορίας μέχρι να επιστρέψουν οι συνεργοί τους από την οικία της οικογένειας που ήταν ο επόμενος τους στόχος.

«Τα πήραν όλα. Μας είπαν ότι έχουν το παιδί μας. Μας χτύπησαν πολύ άσχημα, ειδικά τον σύζυγο μου. Ογδόντα μαχαιριές μέτρησε η ιατροδικαστής την άλλη μέρα», δήλωσε η κα Παπαδάκου.

Όπως είπε οι αναγνωρίσεις των δραστών είχαν γίνει από την πρώτη στιγμή της απαγωγής και της κλοπής. «Το αυτοκίνητό τους το άφησαν φεύγοντας γιατί πανικοβλήθηκαν, γιατί ο σύζυγός μου τους κυνήγησε. Το αυτοκίνητο δεν ήταν κλεμμένο και μέσα υπήρχαν μπουκάλια με νερό, γόπες από τσιγάρα».

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν τους είχε συλλάβει νωρίτερα η Αστυνομία εφόσον γνώριζε ποιοι είναι οι δράστες η μητέρα του απαχθέντα δήλωσε ότι «δεν τους πιάσανε γιατί ήταν στο άσυλο του Πανεπιστημίου. Δεν επιτρεπόταν να μπει η Αστυνομία μέσα».

Όπως τόνισε όλο αυτό το διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. είχε συλλάβει 6 μέλη της πολυπληθούς συμμορίας που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των φοιτητών αλλά και των κατοίκων της περιοχής του Ζωγράφου.

Η μητέρα τόνισε ακόμη ότι «σε εκείνη την ηλικία των 17 ετών ο γιος μου και 15 ετών ο μικρός που ήταν στο σπίτι και του είχαν το πιστόλι στον κρόταφο, πέρασαν πολύ μεγάλη ταραχή. Ακόμη προσπαθούν τα παιδιά να βρουν τον εαυτό τους να ξεπεράσουν αυτό που τους έτυχε γιατί δεν ήταν λίγο. Τους έχει σημαδέψει νομίζω πάρα πολύ βαριά και ίσως και για πάντα. Ωστόσο, επειδή είναι νέοι άνθρωποι, είναι πάντα αισιόδοξοι και πάντα δυναμικοί. Δεν το βάζουν κάτω».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ