Ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία για το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία για το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ζητά την απόσυρση της τροπολογίας για την επαναφορά του πλαφόν στην συνταγογράφηση.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Υπουργός Υγείας “επιμένει σε επιστημονικά απαράδεκτες μεθόδους με την τροπολογία που κατέθεσε και συζητείται για να ψηφιστεί στη Βουλή, η οποία αφορά την συνταγογράφηση της φαρμακευτικής Περίθαλψης των πολιτών, αγνοώντας τις θέσεις- υποδείξεις των θεσμικών οργάνων. Επίσης αγνοεί και τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και θέτει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους ασθενείς που αναζητούν την φαρμακευτική τους Περίθαλψη, επαναφέροντας το θέμα του πλαφόν στην συνταγογράφηση, αλλά κυρίως στην ασφαλή Περίθαλψη από παρόχους Υγείας με απλήρωτες υπηρεσίες Υγείας”.

Και συνεχίζει: “Ζητάμε από τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την τροπολογία, διότι έχουν υποχρέωση ως εκπρόσωποι του Λαού να προστατεύσουν την υποβαθμισμένη Περίθαλψη του Πολίτη, να μην υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο”.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά συμμετέχει και στηρίζει την επίσχεση εργασίας της 12ης Μαϊου 2014 που αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ. για τις εργαστηριακές και κλινοεργαστηριακές εξετάσεις, διότι όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσης “ο ΕΟΠΥΥ και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θεωρούν ότι με «ανθρωποκτόνους» προϋπολογισμούς θα «ξεγελάσουν» πολίτες και εργαζόμενους με απλήρωτες υπηρεσίες Υγείας”.

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: “Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να γνωρίζει ότι μέχρι τώρα ο Ιατρικός Κόσμος των θεραπευτών και εργαστηριακών Ιατρών προσέφερε υπηρεσίες στους πολίτες απλήρωτος, οι αντοχές όμως όλων εξαντλήθηκαν. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τους Νόμους, όλες οι υπηρεσίες που προσφέρονται πρέπει να πληρώνονται, ο εργαζόμενος να μην εκβιάζεται και ο Πολίτης να απολαμβάνει με πλήρη ασφάλεια και επάρκεια τις υπηρεσίες Υγείας που χρειάζεται.

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν διαχρονική θέση και αρχή του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, αναφερόμαστε ιδιαίτερα σε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που δια της φήφου τους θεωρούμε πως πρέπει να προστατεύσουν. Όλοι γνωρίζουν την επικρατούσα κατάσταση. Η παρούσα αναφορά είναι μια ακόμα ενημέρωση, επομένως δικαιολογίες ψήφισης τροπολογιών που δεν σέβονται τον Πολίτη, ουδεμία δικαιολογία έχουν. Η αγνόηση Δικαστικών αποφάσεων από την Πολιτεία, αποτελεί κακό παράδειγμα προς τους Πολίτες. Για μας η προστασία του Πολίτη και του έργου του Ιατρού είναι βασική μας προτεραιότητα και θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο”.

Διαβάστε επίσης

Πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ