Ζάκυνθος: Προστατευόμενος μάρτυρας το “κλειδί” για την εξιχνίαση – Το σκάφος, ο εφοπλιστής και οι νέες αποκαλύψεις

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, στη Ζάκυνθο, το καλοκαίρι του 2020, και το συμβόλαιο θανάτου κατά του επιχειρηματία, ο οποίος τελικά έπεσε νεκρός σε δεύτερη ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι, τον περασμένο Μάιο. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει επτά συλλήψεις ατόμων σε Ζάκυνθο, Αθήνα και Πύργο, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία συνολικά 10 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης μητέρας τριών παιδιών. Εκτιμούν, δε, ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εξιχνίαση και της δολοφονίας του ίδιου του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εντόπισαν ένα πρόσωπο “κλειδί” που με την μαρτυρία του φαίνεται πως “δένει” την όλη υπόθεση. Πρόκειται για ένα άτομο, που μετά την κατάθεσή του, τελεί υπό την προστασία της αστυνομίας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ περιέγραψε στους αστυνομικούς όλα όσα γνώριζε για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία. Όπως υποστηρίζουν από την αστυνομία, με βάση τα στοιχεία που είχαν συλλέξει το τελευταίο διάστημα και αυτή τη συγκεκριμένη μαρτυρία κατάφεραν να “δέσουν” την υπόθεση.

Η μαρτυρία “φωτιά”Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ, ο συγκεκριμένος μάρτυρας φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς το πώς οι εκτελεστές πήγαν στο νησί. “Είχαν μαζί τους όπλα και κράνη. Άλλαξαν ρούχα και πέταξαν τα κινητά. Όταν επέστρεψαν μου είπαν ότι σκότωσαν τη γυναίκα και μίλησαν και για τον ηθικό αυτουργό. Μου είπαν πού πέταξαν και τη μηχανή…”, φέρεται να είπε το εν λόγω άτομο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Με βάση αυτή τη μαρτυρία “φωτιά”, ήταν εύκολο για τους αστυνομικούς να ξεκαθαρίσουν στη δικογραφία, ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός, ποιος είχε τον ρόλο του εκτελεστή, πώς ακριβώς πήραν το σκάφος από την Αθήνα, πώς κατέβηκαν στο νησί και πού έκρυψαν το σκάφος για τέσσερις ημέρες.

Ο “ηθικός αυτουργός”

Πληροφορίες του Alpha, αναφέρουν ότι τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο αστυνομικός φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός και να ήταν εκείνος που οργάνωσε τη δολοφονία, μέσα από τη φυλακή. Ήταν εκείνος, δηλαδή, που ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας να “βγάλουν από τη μέση” τον επιχειρηματία, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση, θεωρείται το φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να μεταβούν στη Ζάκυνθο και να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Σύμφωνα με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός, το σκάφος ανήκει σε έναν εφοπλιστή ο οποίος αυτή τη στιγμή αναζητείται. Οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν ψάξει να τον βρουν σε διάφορα σπίτια, σήμερα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο εφοπλιστής είχε ανακριθεί αρχικά από τους αστυνομικούς. Σε ό,τι αφορά στις καταγεγραμμένες συνομιλίες των μελών της συμμορίας, φέρονται να ακούγονται να συνομιλούν για το πώς θα κρύψουν το σκάφος, ώστε να μην γίνει αντιληπτό από τους άνδρες του Λιμενικού και τους κατοίκους του νησιού.

Πάνω από 2.000 σελίδες η δικογραφία – Οι βασικοί κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με τις έως τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της 37χρονης είναι πάνω από 2.000 σελίδες. Σε αυτή, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, συμπεριλαμβάνεται η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρονται να έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες των εκτελεστών μετά τη δολοφονία, όπως και το πώς προσπαθούσαν να κρυφτούν, αλλά και οι συνεννοήσεις που έκαναν για το σκάφος με το οποίο πήγαν στη Ζάκυνθο και επέστρεψαν στην Αθήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν και καταθέσεις που “καίνε” τους ηθικούς αυτουργούς. Οι τρεις εκ των συλληφθέντων φαίνεται πως είχαν τον πιο βασικό ρόλο στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου. Ένας απ’ αυτούς είναι ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να είχε καταδικαστεί, το 2006 σε 20 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε υπόθεση ληστείας. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ως βασικός κατηγορούμενος προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή, ήταν ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης. Ο εν λόγω απότακτος αστυνομικός, υπήρξε και υποδιοικητής Ασφαλείας της Ζακύνθου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ενώ σε μήνυση που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας τον είχε κατηγορήσει ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως ανέφερε σε άλλο ρεπορτάζ ο τηλεοπτικός σταθμός, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία της 37χρονης γυναίκας στη Ζάκυνθο, έγινε αστυνομικός έλεγχος στο κελί του απότακτου αστυνομικού και εντοπίστηκε το τηλέφωνό του, το οποίο εστάλη για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την ανάλυση των δεδομένων βγήκαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Οι άλλοι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, είναι ο εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου και ο συνεργός του. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο εκτελεστής φαίνεται πως ήταν ιδιωτικός αστυνομικός σε φύλαξη πολύ γνωστού εφοπλιστή και φέρεται να είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με το σκάφος προκειμένου να πάει στο νησί και να εκτελέσει τον επιχειρηματία. Ο τρίτος συλληφθείς, φέρεται πως είναι παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2020, που οι δράστες δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους για τη δολοφονία του επιχειρηματία, ο ίδιος είχε φροντίσει να δώσει πλήρη περιγραφή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ