Ζάκυνθος: Κολύμπι υπό προϋποθέσεις στο Ναυάγιο – Τι αλλάζει στην υπουργική απόφαση

Ανοιχτό από θαλάσσης θα είναι για τους επισκέπτες το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την εξειδίκευση της πρόσφατης ΚΥΑ, που αναμένεται άμεσα, τα σκάφη με επιβάτες θα μπορούν να προσεγγίζουν τον κόλπο του Ναυαγίου σε συγκεκριμένη απόσταση από την παραλία και όσοι θέλουν, θα έχουν την δυνατότητα να κολυμπήσουν στα νερά της φημισμένης παραλίας.

Λέκκας: Γιατί κλείνει το Ναυάγιο στην Ζάκυνθο – «Θα ήταν ολέθριο ένα ατύχημα»

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η απόσταση που θα ορίζεται από την ακτή ως επιτρεπτό όριο για πλοιάρια και κολυμβητές θα είναι, πιθανότατα, τα 40 μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι με την ΚΥΑ που εκδόθηκε πριν από μερικές ημέρες, προβλεπόταν η απαγόρευση πρόσβασης στον όρμο του Ναυαγίου, στην Ζάκυνθο, τόσο από θαλάσσης όσο και από στεριάς έως τις 31 Οκτωβρίου.

Ζάκυνθος: Αντιδράσεις για το κλείσιμο του Ναυαγίου – Η μελέτη για την επικινδυνότητα της παραλίας

Από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, έχει ανάψει το «πράσινο φως» για προσέγγιση-αγκυροβολία πλωτών μέσων και κολύμπι στο Ναυάγιο, σε απόσταση από την ακτή, και τώρα μένουν να αποτυπωθούν από τα συναρμόδια υπουργεία οι συγκεκριμένοι όροι, που θα περιγράφουν με ακρίβεια τα όσα θα προβλέπονται.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο Ευθύμης Λέκκας τονίζει πως σε εξέταση που πραγματοποιείται στην περιοχή δύο φορές τον χρόνο διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος κατολισθήσεων παραμένει υψηλότατος. Όπως εξηγεί ο ίδιος, τεχνικά έργα δεν μπορούν να γίνουν γιατί θα ακυρωθεί η φυσική ομορφιά, ούτε και ελεγχόμενο γκρέμισμα μέρους του πρανούς, καθώς από τις κατολισθήσεις τροφοδοτείται η ύπαρξη της ακτής.

Ζάκυνθος: Κλειστό όλο το καλοκαίρι το «Ναυάγιο» – Αυτή είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση

«Γι’ αυτό το καλοκαίρι, θα υπάρχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα, το κολύμπι θα υπάρχει αλλά δεν θα υπάρχει πρόσβαση στην ξηρά. Του χρόνου βλέπουμε», δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ