Ζάκυνθος: Εντοπίστηκαν 76 μετανάστες σε ιστιοφόρο και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές – ΒΙΝΤΕΟ

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφθασαν λίγο μετά την 01.00 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 76 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν και διασώθηκαν έπειτα από κοινή επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος και πλοίων εμπορικής ναυτιλίας νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμενικού, το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο σημαίας Αιγύπτου. Το φορτηγό έλαβε οδηγίες από το ΕΚΣΕΔ να παραμείνει στο σημείο μέχρι την προσέγγιση του περιπολικού πλοίου.

Στην συνεχεία και καθώς το ιστιοφόρο υπέστη μηχανική βλάβη, με εντολή ΕΚΣΕΔ, το φορτηγό περισυνέλλεξε συνολικά τους 76 μετανάστες.

Σημειώνεται πως η μετεπιβίβασή τους στο περιπολικό πλοίο πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή Σχίζα κι έπειτα μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καλαμάτας, όπου παρελήφθησαν από την τοπική λιμενική Αρχή.

Ειδικότερα, το ιστιοφόρο αρχικά ρυμουλκήθηκε από το φορτηγό πλοίο και εν συνεχεία από το αλιευτικό σκάφος «Χαρούλα», συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Καλαμάτας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρεις εκ των 76 αλλοδαπών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι 76 μετανάστες είχαν ξεκινήσει πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου από άγνωστο σημείο των τουρκικών ακτών πλησίον Μπόντρουμ, με προορισμό την Ιταλία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ