Ζακ Κωστόπουλος: 5 εκ των 6 κατηγορουμένων στο εδώλιο – Τα προβλήματα με την αίθουσα

Ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. παρουσία των 5 εκ των 6 κατηγορουμένων η δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλαδστωνος στο κέντρο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο του 2018.

της Άννας Κανδύλη

Με την έναρξη της διαδικασίας τέθηκε το αίτημα για μεγαλύτερη αίθουσα, καθώς πλην του κόσμου που επιθυμούσε να παρακολουθήσει τη δίκη, οι μάρτυρες κατηγορίας φτάνουν στα 41 άτομα.

Το δικαστήριο αποφάσισε η υπόθεση να εκδικαστεί στην παρούσα αίθουσα, με την είσοδο μόλις 2 δημοσιογράφων για την κάλυψη της δίκης.

Παράλληλα, η υπεράσπιση ζήτησε να βρεθεί αίθουσα που διαθέτει τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή του βιντεοληπτικού υλικού της δικογραφίας κατά το διάστημα της ακροαματικής διαδικασίας. Όπως σημειώθηκε από την πλευρά των τεσσάρων κατηγορουμένων αστυνομικών είναι απαραίτητη η προβολή για να αποσαφηνιστεί η θέση και στάση του κάθε εμπλεκόμενου.

Στη συνέχεια, υπεβλήθη αίτημα να είναι παρόντες στο δικαστήριο από τη Διεθνή Αμνηστία, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς κι ένας εκπρόσωπος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για κάλυψη φωτογραφιών, επέτρεψε την παρουσία τεσσάρων τελικά δημοσιογράφων, και από έναν  εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου, της Διεθνούς Αμνηστίας και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ