Υπουργείο Υγείας: Πώς θα γίνεται η διάθεση αντιικών χαπιών έως και τη Δευτέρα του Πάσχα

Για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών – εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από τον γιατρό τους, έχει μεριμνήσει το Υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών.

 Η προμήθεια των αντιικών χαπιών θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. για τις ημέρες Μ. Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα (22/04 -25/04).

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής.

Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Επισυνάπτεται σχετικός πίνακας με τα σημεία παραλαβής των αντιικών θεραπειών ανά την Επικράτεια καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας των φαρμακείων.

ATTIKH

ΠΕΙΡΑΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΙΟΝΙΟ

ΗΠΕΙΡΟΣ & ΔΥΤ_ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΡΗΤΗ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ & ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ