Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Ο πραγματικός αγώνας της Γεωργίας τώρα αρχίζει» – Τι δηλώνει ο δικηγόρος της 24χρονης

Τα νέα ευρήματα και τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων ρίχνουν φως στην υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η Γεωργία Μπίκα στη Θεσσαλονίκη.

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η εξέταση του DNA έδειξε ότι οι δύο κηλίδες που εντοπίστηκαν στο φόρεμά της είναι ανδρικό γενετικό υλικό και επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε ερωτική πράξη.

Θα ακολουθήσει η λήψη DNA από τον 27χρονο βασικό κατηγορούμενο, το οποίο θα συγκριθεί με εκείνο που βρέθηκε στο φόρεμα της κοπέλας, ώστε να εξακριβωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας αν ανήκει στον ίδιο.

Πάντως, ο γόνος της επιχειρηματικής οικογένειας έχει παραδεχθεί ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την 24χρονη, ισχυριζόμενος, ωστόσο, ότι όλα έγιναν με τη θέλησή της, την ίδια ώρα που η Γ. Μπίκα επιμένει πως ούτε συναίνεσε ούτε θυμάται τι έγινε.

Μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων των εξετάσεων που διενεργήθηκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που δεν επιβεβαίωσαν την ύπαρξη τοξικών ουσιών αλλά ούτε και μεγάλης ποσότητας αλκοόλ στον οργανισμό της 24χρονης, άρχισε νέος κύκλος καταγγελιών.

Θεσσαλονίκη 24χρονη βιασμός

Αυτή τη φορά, η σημαντική καθυστέρηση, όπως υποστηρίζει η πλευρά της Γεωργίας, στη λήψη των δειγμάτων είχε ως αποτέλεσμα οι εξετάσεις να μην αποτυπώνουν τυχόν ύπαρξη τοξικών ουσιών και κατ’ επέκταση να μη βοηθούν στη διακρίβωση του τι έγινε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

«Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, το χάπι του βιασμού ανιχνεύεται στο αίμα μέχρι και έξι ώρες μετά. Όμως, αίμα δεν λήφθηκε. Οι τοξικές ουσίες εξαφανίζονται από τα ούρα έπειτα από 12 ώρες. Και η λήψη τους έγινε αργότερα. Τον ρόλο αυτό ανέλαβε η ιατροδικαστική υπηρεσία μέσω της Αστυνομίας. Θα έπρεπε να δώσουν εντολή να πάει η Γεωργία απευθείας σε ένα εφημερεύον νοσοκομείο, να της πάρουν ούρα και αίμα.

Φανταστείτε ότι η κοπέλα αγόρασε μόνη της ουροσυλλέκτη και έχει κρατήσει την απόδειξη. Ο πραγματικός αγώνας τώρα αρχίζει. Η αρχή έγινε και η Γεωργία δεν πρόκειται να κάνει πίσω», δηλώνει στη Realnews ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας.

Όπως αποκαλύπτει ο συνήγορος της 24χρονης, σύντομα θα ζητήσει να γίνουν νέες εξετάσεις, αυτή τη φορά με δείγμα από το τριχωτό της κεφαλής.

«Θα κάνουμε νέες εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα σημεία του οργανισμού, όπως το τριχωτό της κεφαλής», δηλώνει ο Θ. Ζιώγας.

Ωστόσο, οι ιατρικές εξετάσεις δεν θα είναι το μόνο όπλο της Γ. Μπίκα για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, τονίζει ο δικηγόρος της:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πολλές υποθέσεις γυναικών που έχουν υπάρξει θύματα βιασμού και αυτό αποδείχθηκε δεν υπήρχαν τοξικολογικές εξετάσεις».

 «Πήγε πολύ γρήγορα»

Νέες εξετάσεις προτείνει και ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Ενδεχομένως να ζητήσουμε επανάληψη της εξέτασης από το υπάρχον δείγμα, αλλά και τη λήψη τριχών για να διαπιστώσουμε αν υπήρχαν στον οργανισμό της τοξικές ουσίες», δηλώνει στην «R» ο Δ. Γαλεντέρης, ο οποίος με τη σειρά του επικρίνει τις Αρχές για τις καθυστερήσεις αλλά και τις παραλείψεις που, όπως παρατηρεί, υπήρξαν στη λήψη δειγμάτων:

«Θα ήθελα να της έχουν πάρει ούρα πριν περάσει το 12ωρο, για να έχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα όσον αφορά στο χάπι του βιασμού. Ακόμη και οι κατηγορούμενοι θα συμφωνήσουν μαζί μου, από τη στιγμή που πιστεύουν στην αθωότητά τους. Η Γεωργία πήγε στο αστυνομικό τμήμα 8 ώρες μετά την καταγγελλόμενη πράξη, δηλαδή πολύ γρήγορα. Η λήψη αίματος θα συνεισέφερε περισσότερα στοιχεία στην υπόθεση, όμως αυτή δεν έγινε». Τα επόμενα 24ωρα η πλευρά της 24χρονης θα παραλάβει μεταφρασμένα τα αποτελέσματα του εργαστηρίου της Βέρνης, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν την υπόθεση, δεν θα διαφοροποιούνται από εκείνα του ΑΠΘ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Θεσσαλονίκη- βιασμός- Γεωργία Μπίκα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.