Υπόθεση τρομοκρατίας: Τι ισχυρίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι – Τα οικονομικά κίνητρα και οι απειλές

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν οι δύο συλληφθέντες που φέρεται να ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δυο κατηγορούμενοι φαίνεται να αρνούνται κάθε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ωστόσο, αποδέχονται τη εμπλοκή τους στην υπόθεση, μέχρι τη στιγμή που τράβηξαν και απέστειλαν τις φωτογραφίες του εστιατορίου – συναγωγή.

«Αποδέχεται το κομμάτι της απόπειρας με την έννοια ότι πήγε και είδε τον τόπο του εγκλήματος και υπαναχώρησε. Διότι είδε ότι δεν είναι τόσο εύκολο και ότι θα έχει συνέχειες» ανέφερε ο δικηγόρος των συλληφθέντων, Ηρακλής Στάβαρης.

Για τον «εγκέφαλο» που τους καθοδηγούσε απο το Ιράν ισχυρίστηκαν ότι:

  • Τον γνωρίζουν προσωπικά
  • Ήταν συγχωριανός & συμμαθητής ενός εκ των δύο
  • Ότι είναι Πακιστανός & κατηγορείται για δολοφονίες
  • Διαφεύγει στο Ιράν
  • Τους είχε τάξει 15.000€ για κάθε θύμα

Τα οικονομικά κίνητρα και οι απειλές

Υποστηρίζουν ότι ο ομοεθνής τους τους ζήτησε αρχικά να πάνε να φωτογραφίσουν το εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή. Αυτοί του έστειλαν φωτογραφίες και βίντεο, αλλά, όπως λένε, δεν είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν κάποιο χτύπημα.

Όπως ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι, του έλεγαν ψέματα ότι είχαν βρει Αλβανό εκτελεστή. Εκείνος τους έταξε 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Υποστηρίζουν, επίσης, ότι ο «καθοδηγητής» τους εκφόβιζε και τους απειλούσε, ειδικά τον κατηγορούμενο με τον οποίο ήταν από το ίδιο χωριό, λέγοντας ότι ξέρει την οικογένειά του στο Πακιστάν και ότι θα τους σκοτώσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ