Υπόθεση Πισπιρίγκου: Νέες αιχμές από τον Αλέξη Κούγια – «Οι γιατροί είπαν ψέματα»

Στον σάλο που προκλήθηκε μετά την ερώτησή του στον εντατικολόγο, Ανδρέα Ηλιάδη, σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις, αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αλέξης Κούγιας: Έκανα μια απόλυτα λογική, έντιμη και στοχευμένη ερώτηση στον «περίεργο» γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε γιατί έκανε την ερώτηση σχετικά με την ψύξη του εγκεφάλου, λέγοντας πως, όπως είχε ενημερωθεί, εάν ένας άνθρωπος είναι βέβαιο πως θα πεθάνει, ψύχεται ο εγκέφαλος, για να μείνουν ατόφια τα όργανα. Επιπλέον, είπε πως την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή, συνέβησαν διάφορα ανεξήγητα πράγματα.

«Είναι ανεξήγητο αυτό που συνέβη με την ερώτησή μου. Ο κ. Ηλιάδης είναι εντατικολόγος γιατρός στην Πάτρα. Ήταν οι γιατρός της Τζωρτζίνας όταν έγινε η ανακοπή και τότε συνέβησαν ανεξήγητα γεγονότα. O αναισθησιολόγος έλειπε από το νοσοκομείο, ενώ εφημέρευε. Και όπως μου είπαν, εάν στα πρώτα 10 λεπτά δεν αναληφθεί ένα παιδί, οι βλάβες που γίνονται στον εγκέφαλο είναι πολύ σοβαρές.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα SMS «αγάπης» και το ακριβό δώρο στον Ανδρέα Ηλιάδη – Η αποκάλυψη για το πανάκι της Ίριδας

Όπως είπε ο κ. Δασκαλάκης, ο γιατρός ήρθε μετά από εκείνον. Μέσα σε 10 λεπτά το παιδί έγινε τετραπληγικό. Ο γιατρός είπε πως η προσπάθεια ανάληψης διήρκησε 55 λεπτά. Οι γιατροί γνώριζαν πως το παιδί έγινε τετραπληγικό αλλά το απέκρυψαν από τους γονείς. Εκείνοι αγκαλιάστηκαν και έκλαιγαν από τη χαρά τους, σύμφωνα με μάρτυρες», είπε αρχικά.

«Το παιδί το έβαλαν σε ασθενοφόρο και ο αναισθησιολόγος το συνόδεψε ο ίδιος. Εκεί το ανέμενε ο Ηλιάδης, στον οποίο έκανα μία μόνο ερώτηση, βασισμένη στην κατάθεσή του, εάν έψυξε τον εγκέφαλο. Εκπλήσσομαι που ξαφνικά επικράτησε πανικός με την ερώτηση. Δεν μπορούσε να μου απαντήσει εκείνη τη στιγμή. Εγώ είχα μαζί μου τη βιβλιογραφία που μου είχαν δώσει η τεχνική μου σύμβουλος, κ. Δημακοπούλου, και δύο εντατικολόγοι γιατροί, πως δηλαδή ο εγκέφαλος ψύχεται σε περίπτωση μεταμόσχευσης. Εάν ένας άνθρωπος είναι βέβαιο πως θα πεθάνει, ψύχεται ο εγκέφαλος, για να μείνουν ατόφια τα όργανα. Και ακολουθεί η διαδικασία της μεταμόσχευσης, εφόσον συμφωνήσουν οι γονείς», συμπλήρωσε.

«Οι γιατροί είπαν ψέματα πως πήραν παιδοκαρδιολόγο»

Ο Αλέξης Κούγιας είπε πως σε αυτήν την υπόθεση, υποπτεύεται όλους τους γιατρούς γιατί έχει μείνει η εντύπωση πως η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκαν από την κ. Πισπιρίγκου. Όπως ανέφερε, «κανείς δεν λέει πως η Μαρία – Ελένη είχε κύρωση του ήπατος και λευχαιμία και πως η Ίριδα είχε καρδιακά νοσήματα και έφυγε στον ύπνο του.

«Η θέση μας είναι πως η Τζωρτζίνα έφυγε από λάθος γιατρού γιατί μπήκε μέσα με σπασμούς. Είπαν ψέματα πως πήραν τηλέφωνο παιδοκαρδιολόγο, και εκείνη τους διέψευσε. Έπρεπε να κάνουν δύο εξετάσεις, μία νευρολογική και μία καρδιολογική. Η νευρολογική έγινε από έναν πολύ καλό γιατρό, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός πως μετά την εξέταση από εκείνον θα έπρεπε να πάνε το παιδί στους καρδιολόγους καθώς τα προβλήματά του ήταν βαριά καρδιολογικά. Η κ. Καρατζά που ρωτήθηκε από την ανακρίτρια για τα καρδιολογικά προβλήματα που είχαν τα κορίτσια, ήταν κατηγορηματική πως οι γιατροί από το Καραμανδάνειο, δεν την κάλεσαν αμέσως μόλις μπήκε στο νοσοκομείο αλλά μετά την ανακοπή.  Από την καρδιά το παιδί, δεν θα έφευγε αλλά είχε πλέον βαριά προβλήματα ο εγκέφαλος».

Όπως τόνισε ο κ. Κούγιας, η αμέσως επόμενη ενέργεια, όπως προκύπτει από την κατάθεση του κ. Ηλιάδη, ήταν πως προσπαθούσε να πείσει τους γονείς να δώσουν τα όργανα του παιδιού. «Εδώ υπάρχει ένα οξύμωρο σχήμα. Όταν πανηγυρίζουν στο Καραμανδάνειο πως το παιδί σώθηκε, για ποιον λόγο ψύχεται ο εγκέφαλος. Γι’ αυτό τον ρώτησα με την επόμενη ερώτηση που αφορούσε τις μεταμοσχεύσεις, για το πόσες είχε κάνει. Και μου είπε 18 που είναι ένα μεγάλο νούμερο. Εγώ είμαι δότης οργάνων, από την ημέρα που οι γονείς ενός πελάτη μου έδωσαν τα όργανα του παιδιού τους για δωρεά και είδα πόσες ζωές σώθηκαν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ