Υπόθεση Παντελίδη: Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτη απαντούν στον νέο μάρτυρα – Τι αναφέρουν για το μοιραίο βράδυ

Του Παναγιώτη Σουρέλη

Ψευδομάρτυρα, που εμφανίστηκε μάλιστα με… καθυστέρηση πέντε ετών από το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, χαρακτηρίζουν οι δύο κοπέλες που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ, η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη, τον 51χρονο Π.Μ. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για τις μάρκες στην παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη και ανέτρεψε όσα οι δύο γυναίκες έχουν καταθέσει, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος έβαλε στη θέση του συνοδηγού τον τραγουδιστή, ενώ μπροστά από το τιμόνι κάθισε η Φρ. Κυριάκου.

Η Realnews είχε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή ότι οι δύο κοπέλες θα περνούσαν στην αντεπίθεση, καταθέτοντας μήνυση κατά του μάρτυρα που εμφανίστηκε ξαφνικά και αποτέλεσε την αιτία να ανασυρθεί η υπόθεση από το αρχείο. Πράγματι, την περασμένη Τρίτη, η Φρ. Κυριάκου και η Μ. Αρναούτη κατέθεσαν στην πταισματοδίκη τις έγγραφες εξηγήσεις τους, ως όφειλαν, μέσω των δικηγόρων τους Χρήστου Ασπρου και Ιωάννη Κωλέττη, αλλά και μήνυση για ψευδορκία κατά του συγκεκριμένου μάρτυρα.

«Βγήκαμε οι τρεις μας»

«Ο Παντελίδης κάθισε στη θέση του οδηγού, εγώ συνοδηγός και η Μίνα πίσω και φύγαμε» υποστήριξε η Φρ. Κυριάκου, σύμφωνα με πληροφορίες της «R». «Δεν μας έβγαλε κανείς στην εξώπορτα, αλλά βγήκαμε οι τρεις μας», ισχυρίστηκε η νεαρή κοπέλα, απαντώντας στην κατάθεση του μάρτυρα Π.Μ., που είχε υποστηρίξει πως «εγώ τους άνοιξα την πόρτα για να φύγουν και παρατήρησα από την εξώπορτα ότι, όταν ο Παντελίδης έφτασε σε ένα διάζωμα από χαλίκι, σκόνταψε και έπεσε με τα γόνατα. Πήγα τον σήκωσα, περπατούσε μόνος του, αλλά τρεκλίζοντας όπως οι μεθυσμένοι, και τον βοήθησα να μπει στη θέση του συνοδηγού, στο αμάξι που βρισκόταν περίπου σε δέκα μέτρα απόσταση από το χαλίκι». Ο Παντελίδης δεν σκόνταψε και δεν έπεσε, τόνισε η Φρ. Κυριάκου. «Αν ο Παντελίδης είχε πέσει κατά την έξοδό του, όπως λέει ο ψευδομάρτυρας, γιατί δεν το κατέθεσε κανένας από τους υπόλοιπους μάρτυρες στις καταθέσεις τους τό – σα χρόνια, αλλά και ούτε σε αυτές που έδωσαν πρόσφατα στην πταισματοδίκη και το καταθέτει μόνο αυτός που εμφανίστηκε πέντε χρόνια μετά; Γι’ αυτό και του ασκήσαμε μήνυση για ψευδορκία», σημείωσε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν πηγές. Η θέση στην οποία βρέθηκε το σώμα του άτυχου τραγουδιστή μέσα στο αυτοκίνητο και περιγράφουν οι διασώστες και η Τροχαία, δηλαδή πρηνηδόν, με τα πόδια στη θέση του οδηγού και το κεφάλι του προς τη θέση του συνοδηγού, επιβεβαιώνει ότι δεν οδηγούσε η Κυριάκου, φέρεται να υποστηρίζει η πλευρά της κοπέλας, επικαλούμενη επίσημα πορίσματα.

«Μάρτυρες ξαφνικά θυμήθηκαν…»

«Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται μάρτυρες που ξαφνικά θυμήθηκαν…», φέρεται να υποστήριξε από την πλευρά της η Μ. Αρναούτη, ενώ επανέλαβε ότι η παρέα των τριών αποχώρησε από το σπίτι δίχως τη συνοδεία άλλου προσώπου: «Ουδείς μας συνόδευσε στην πόρτα της οικίας ή έξω από το σπίτι. Κανείς από τους εξετασθέντες μάρτυρες στην οικία δεν επιβεβαίωσε τον μάρτυρα, αντίθετα κατέθεσαν ότι δεν παρατήρησαν κανέναν να μας συνοδεύει έως την πόρτα. Εάν είχε συμβεί το γεγονός που περιγράφει ο μάρτυρας, αυτό θα είχε γίνει ευρέως γνωστό και στους υπόλοιπους, οι οποίοι και θα το κατέθεταν». Η Μ. Αρναούτη απάντησε με τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων στον ισχυρισμό του μάρτυρα ότι οδηγούσε ο Παντελίδης. «Η κατάθεση του μάρτυρα, η οποία άργησε σχεδόν πέντε χρόνια, δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν άλλο μάρτυρα και είναι σε αντίθεση με την εξέταση DNA της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εντόπισε βιολογικό υλικό μόνο του Παντελίδη στο τιμόνι», φέρεται να κατέθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS ΕΔΩΚΑΙ ΕΔΩ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ