Παντελής Παντελίδης: Όλες οι νέες καταθέσεις – “Η Φρόσω ήταν στη θέση του οδηγού και η Μίνα καθόταν πίσω”

Του Παναγιώτη Σουρέλη

Στην αντεπίθεση περνούν η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου, καταθέτοντας μήνυση κατά του νέου μάρτυρα Π.Μ., που εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα και υποστήριξε ότι ο Παντελής Παντελίδης καθόταν στη θέση του συνοδηγού, όταν ξεκίνησε την πορεία του το μοιραίο τζιπ.

Τα επόμενα 24ωρα οι δύο γυναίκες θα επαναλάβουν ενώπιον της Δικαιοσύνης την εκδοχή τους για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος, αλλά θα απαντήσουν και στους ισχυρισμούς του μάρτυρα. «Πού βρισκόταν πέντε χρόνια αυτός ο δήθεν αυτόπτης μάρτυρας; Μήπως ζούσε σε άλλη χώρα; Δεν είχε ακούσει τίποτα για την υπόθεση που ασχολείται πέντε χρόνια τώρα όλη η Ελλάδα; Ο ρόλος του είναι ύποπτος και θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη», θα καταθέσει η Φρ. Κυριάκου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews. Πηγές αναφέρουν ότι η Μ. Αρναούτη θα τονίσει στην κατάθεσή της: «Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα: Οι μάρτυρες από το σπίτι-λέσχη, οι αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο του ατυχήματος, η Τροχαία, η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, η ιατροδικαστική έκθεση, αλλά και το τεστ DNA στο τιμόνι! Ο μάρτυρας πού ήταν πέντε χρόνια να καταθέσει; Οι άλλοι μάρτυρες στο σπίτι-λέσχη γιατί δεν γνώριζαν τίποτα από όσα ισχυρίζεται ο μάρτυρας;».

«Σκόνταψε και έπεσε με τα γόνατα»

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30, ο μάρτυρας Π.Μ. προσήλθε στην πταισματοδίκη και μίλησε για πρώτη φορά. Σήμερα δηλώνει επιχειρηματίας, ενώ, πέντε χρόνια πριν, ήταν ο υπεύθυνος για τις μάρκες, όπως είπε στην κατάθεσή του, και το συγκεκριμένο βράδυ εισέπραξε ως αμοιβή 100 ευρώ. «Ήμουν ο υπεύθυνος για τις μάρκες. Το παιχνίδι ξεκίνησε από τις 12:00. Στις 3:30 ήρθε ο Παντελής Παντελίδης με δύο κοπέλες, τη Φρόσω Κυριάκου, την οποία γνώριζα, και τη Μίνα Αρναούτη, την οποία έβλεπα πρώτη φορά. Ο Παντελής Παντελίδης κάθισε να παίξει και παρήγγειλε από έξω ένα μπουκάλι ουίσκι για τον ίδιο και δύο μπουκάλια σαμπάνια για τις κοπέλες. Μέχρι τις 6:30 το πρωί έπαιζε και έπινε ταυτόχρονα αδειάζοντας σχεδόν όλο το μπουκάλι. Και οι κοπέλες ήπιαν σαμπάνια, δεν θυμάμαι πόσο», κατέθεσε ο μάρτυρας για το μοιραίο ξημέρωμα της 18ης Φεβρουαρίου 2016. Πριν ο Παντελής Παντελίδης και οι δύο φίλες του φύγουν από το σπίτι, ξάπλωσε για λίγο και αποκοιμήθηκε, ενώ του έφτιαξαν έναν καφέ για να συνέλθει, κατέθεσε ο μάρτυρας: «Το παιχνίδι σταμάτησε στις 7:30, οπότε του φτιάξαμε έναν καφέ, τον οποίο ποτέ δεν ήπιε, και ξάπλωσε στον καναπέ για κανένα δεκάλεπτο. Τον πήρε ο ύπνος, όμως τον ξύπνησε ο Χ.Τ., που ήταν φίλος του και συμμετείχε στο παιχνίδι, προκειμένου να φύγουν. Ο Χ.Τ. επεσήμανε στη Φρόσω ότι ο Παντελίδης δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει, γιατί ήταν μεθυσμένος, και της είπε αν μπορεί να οδηγήσει εκείνη. Εγώ τους άνοιξα την πόρτα για να φύγουν και παρατήρησα από την εξώπορτα ότι, όταν ο Παντελίδης έφτασε σε ένα διάζωμα από χαλίκι, σκόνταψε και έπεσε με τα γόνατα. Πήγα, τον σήκωσα, περπατούσε μόνος του, αλλά τρεκλίζοντας όπως οι μεθυσμένοι, και τον βοήθησα να μπει στη θέση του συνοδηγού, στο αμάξι που βρισκόταν περίπου σε απόσταση δέκα μέτρων από το χαλίκι. Στη θέση του οδηγού μπήκε η Φρόσω και πίσω κάθισε η Μίνα Αρναούτη. Τους είδα που έφυγαν και γύρισα στο σπίτι». Στην ερώτηση της πταισματοδίκη, γιατί εμφανίστηκε να καταθέσει μια τόσο σημαντική μαρτυρία με καθυστέρηση τεσσάρων ετών και δέκα μηνών, ο μάρτυρας απάντησε ότι «δεν με κάλεσε ποτέ κανείς να καταθέσω ως μάρτυρας».

Άλλες δύο καταθέσεις

Ο Χ.Τ., φίλος του τραγουδιστή και πελάτης της λέσχης, κατέθεσε: «…Ήρθε και ο Παντελής Παντελίδης, προσωπικός μου φίλος, συνοδευόμενος από δύο κοπέλες, τη Φρόσω, την οποία γνώριζα, και τη Μίνα, την οποία έβλεπα πρώτη φορά. Κάθισε το υπόλοιπο βράδυ παίζοντας και πίνοντας ένα-δυο ποτά ουίσκι. Όμως είχε πιει αλκοόλ και πριν έρθει στο σπίτι. Όταν αντιλήφθηκα ότι είχε πιει αρκετά, εγώ του πήρα το ποτό από το χέρι και είπα στον σερβιτόρο να σταματήσει να τον σερβίρει. Του φτιάξαμε και καφέ, τον οποίο όμως δεν ήπιε. Μετά από μιάμιση με δύο ώρες αφότου είχε σταματήσει να πίνει και είχε πλέον ξημερώσει, σηκώθηκε με τις δύο κοπέλες για να φύγει. Εγώ προσωπικά απευθύνθηκα στη Φρόσω και της είπα αν μπορεί να οδηγήσει εκείνη το αμάξι, για καλό και για κακό. Εκείνη απλώς μου κούνησε συγκαταβατικά το κεφάλι της. Άνοιξαν την πόρτα και έφυγαν. Μετά από αυτό δεν ξέρω τι έγινε». Άλλος πελάτης της λέσχης, ο Ε.Ζ., δεν κατάλαβε καν ότι ο Παντελίδης ήταν υπό ισχυρή επήρεια αλκοόλ εκείνο το ξημέρωμα. Όπως είπε, ουδείς από τη λέσχη είδε πως ο τραγουδιστής και οι δύο φίλες του μπήκαν στο αυτοκίνητο. «Ο Παντελίδης έπαιζε όλο το βράδυ χαρτιά και ήπιε ένα-δυο ποτά. Δεν φαινόταν μεθυσμένος. Περπατούσε καλά και έκανε και πλάκα. Δεν θυμάμαι ακριβώς την ώρα, πρέπει να ήταν μετά τις 7:30 το πρωί, όταν αποφάσισε να φύγει με τα δύο κορίτσια. Όταν έφυγαν, ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος από τους παρευρισκομένους είδαμε πως μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν. Στο σπίτι είχαμε παραμείνει έξι άτομα, δεν θυμάμαι, μετά από τόσα χρόνια ποιοι είχαμε μείνει στο σπίτι. Σίγουρα ήταν ο Χ.Τ. Τον Π.Μ. δεν τον γνωρίζω».

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ