Υπόθεση Κολωνού: Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης

Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (2/4) η μητέρα της 12χρονης, που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό.

Κατά την έξοδό της από την φυλακή, την περίμεναν μέλη της οικογένειάς της που έσπευσαν να την αγκαλιάσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η ποινή που επιβλήθηκε στην μητέρα της ανήλικης ήταν 20 μήνες για το αδίκημα της εκβίασης, το οποίο είναι πλημμέλημα. Καθώς είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση, ήταν θέμα χρόνου να βγει από την φυλακή μετά την χθεσινή δικαστική απόφαση.

Στη φυλακή ο Μίχος και ο «Μιχάλης»

Οι δύο από τους 20 κατηγορούμενους για τη φρικτή υπόθεση, οδηγούνται εκ νέου στις φυλακές μετά την χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές στους 20 κατηγορουμένους, ξεκινώντας από τον «πρωταγωνιστή» της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης του παιδιού. Πρόκειται για τον 55χρονο επιχειρηματία, Ηλία Μίχο, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια και επιπλέον 27 χρόνια κάθειρξης (εκτιτέα 20) και τον αποκαλούμενο «Μιχάλη», που μετά τη συγχώνευση η τελική ποινή που του επιβλήθηκε είναι 18 χρόνια.

Για τους άλλους 17 κατηγορούμενους το δικαστήριο τους χορήγησε αναστολή μέχρι το Εφετείο με την επιβολή περιοριστικών όρων ή χρηματικής εγγύησης. Η μητέρα της 12χρονης καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της εκβίασης.

Το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και σε έναν της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, οι ποινές τους κυμαίνονται από 13 μήνες έως 7 χρόνια.

«Τα παιδιά είναι ιερά και πρέπει να τα προστατεύουμε»

Η συνήγορος της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου τόνισε ότι «θεωρώ το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων το χειρότερο αδίκημα το οποίο μπορεί να υπάρξει. Να καταδικαστούν παραδειγματικά μήπως και αυτό γίνει μάθημα και για κάποιους άλλους και σταματήσει και αυτό το πράγμα. Τα παιδιά είναι ιερά και πρέπει να τα προστατεύουμε».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ