Υπόθεση Folli Follie: Να παραπεμφθούν σε δίκη η οικογένεια Κουτσολιούτσου και άλλα 18 άτομα ζητεί ο Εισαγγελέας

της Άννας Κανδύλη

Σχεδόν τρία χρόνια από όταν αποκαλύφθηκε η απάτη με τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie, η εισαγγελέας Ελένη Μιχαλοπούλου στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, εισηγείται την παραπομπή σε δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα 18 κατηγορουμένων

Στην 616 σελίδων πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να παραπεμφθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 21 από τους 31 αρχικώς εμπλεκόμενους. Για 8 κατηγορουμένους εισηγείται την απαλλαγή τους ενώ για 2 να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Μεταξύ αυτών που ζητά να παραπεμφθούν είναι και οι 4 καταζητούμενοι των ελληνικών αρχών: ο άλλοτε στενός συνεργάτης της οικογένειας, CFO του υποομίλου της FFG στην Ασία και 3 Ασιάτες.

Οι κατηγορίες

Για τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη η κ. Μιχαλοπούλου προτείνεται να παραπεμφθούν για 5 κακουργήματα : απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Για το πατέρα Κουτσολιούτσο προτείνεται η παραπομπή και για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Όσον αφορά στην Καίτη Κουτσολιούτσου, η εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί για τρία κακουργήματα : απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, μέλη του ΔΣ της εταιρείας, υπεύθυνοι στις οικονομικές υπηρεσίες και Ελληνες και αλλοδαποί διοικούντες του υποομίλου της Ασίας προτείνεται κατά περίπτωση η παραπομπή τους για τις παραπάνω κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι «ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος, με τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο και τον CFO του Υποομίλου στην Ασία, Ι.Μ. (ΜΠΕΓΙΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝ) με πρόθεση, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, στην οποία ενταχθήκαν οι ίδιοι ως μέλη και εν συνεχεία οι Αικατερίνη ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αλλά και άγνωστοι μέχρις στιγμής υπάλληλοι και στελέχη του Ομίλου Folli Follie, υποτάσσοντας τη βούλησής τους έκαστος σε αυτήν, ως μέλη της, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εγκληματικής τους δράσης, βάσει οργανωμένου σχεδίου, που προέβλεπε ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας την κατ’ εξακολούθηση τέλεση κακουργηματικής πλαστογραφίας και απάτης υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με το ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( ΝΠΔΔ).»

Τον τελευταίο λόγο για το εάν και ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη έχει το δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ