Υπόγειοι δεσμοί Τζεβελέκου με το σερβικό παρακράτος

Υπόγειοι δεσμοί Τζεβελέκου με το σερβικό παρακράτος

Διασυνδέσεις με Σέρβους παραστρατιωτικούς και πρόσωπα στο στενό περιβάλλον του πρώην ηγέτη των Σερβοβοσνίων Ράντοβαν Κάρατζιτς, την περίοδο που ο τελευταίος ήταν καταζητούμενος, είχαν αποδοθεί στον ήδη προφυλακισμένο πρόεδρο του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθετήσεων (ΙΜΙ), Κωνσταντίνο Τζεβελέκο, σύμφωνα με τα Νέα. Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη ήταν τόπος εκτέλεσης τεσσάρων εκ των οκτώ προγραμμάτων, για τα οποία η ΜΚΟ έλαβε εννέα εκατομμύρια ευρώ.

Άνθρωποι που γνώριζαν τον Τζεβελέκο υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις του με την πρώην Γιουγκοσλαβία ξεκινούν πολύ πριν από την ανάθεση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης από το υπουργείο Εξωτερικών στη ΙΜΙ. Γι’ αυτές του τις σχέσεις, άλλωστε, μιλούσε συχνά και στο ευρύ κοινωνικό του περιβάλλον στη Ρόδο, τόπο καταγωγής της πεθεράς του.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η σύζυγός του Μαρία Μακρυνιώτη –και συγκατηγορούμενη στην υπόθεση απάτης- αγόρασε ένα οικόπεδο στην περιοχή του Φιλέρημου, όπου στη συνέχεια ανεγέρθηκε η πολυτελής βίλα του ζευγαριού. Ήταν την ίδια περίοδο που έρρεαν οι χρηματοδοτήσεις.

Στα τέλη της δεκαετίας του 2000, όμως η εικόνα του στη Ρόδο άλλαξε: αγόρασε ή κατ’ άλλους νοίκιασε κτήματα, καλλιεργούσε βιολογικά προϊόντα και τα πωλούσε σε πάγκο που έστηνε ο ίδιος σε λαϊκή αγορά της Ρόδου.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα:

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ